Bulvár

Ebben a fagyizóban huszonkétezer volt egy fagyi, de a java csak azután következett

  • Szerző:nuus
  • 2022.05.04 | 09:19

Véletlenül 22 ezer forintot ütöttek be a fagylalt árának, kinyomozták a vevőt.

A kispesti Wekerle telepen lévő Kistigris cukrászdában komoly malőr történt, még a múlt hétvégén. Egy fiatal nő Budapest távoli kerületéből érkezett fagyizni a helyre és annyira elégedett lehetett az édességgel, hogy észre sem vette: az ár tízszeresét vonták le érte a számlájáról – írja a Blikk.

„Három nap múlva, szerdán végeztük el a szokásos heti könyvelést,

ekkor bukkantunk rá a húszezer forintos pluszra, azonnal átnéztük még egyszer a számlákat, és meg is találtuk a hibát” – emlékezett Romhányi Réka, cégtulajdonos. „Emlékeztünk is a vevőre, tudtuk, hogy nem környékbeli, mert még beszélt is vele az akkor dolgozó alkalmazott, egyértelmű volt hogy meg kellett találnunk, ez az ő pénze, vissza akartuk adni.”

A bank nagyon „rugalmasan” állt a dologhoz:

azt a tájékoztatást kapták, hogy a túlszámlázás jelentése után legalább egy hónap, míg értesítik a számla tulajdonosát, bonyolult a pénz visszautalása is. Inkább személyesen keressék meg a vevőt, amihez „természetesen” – a banktitokra hivatkozva –semmilyen segítséget nem adtak. A fagylaltosok viszont osztani kezdték a számláról készült fotót, hátha előkerül a véletlenül megkárosított vevő.

„Egész nap gond volt a banki terminállal amikor az eset történt,

sajnos ez errefelé majdnem mindennapos dolog, van hogy ötször is le kell húzni egy kártyát, mire a gép elfogadja” – mesélte a fagyizó tulaja. „Nem kizárt, hogy emiatt idegességében az alkalmazott írt be egy nullával többet a számla értékéhez, de sima terminálhiba is lehetett, a lényeg, ez a pénz nem a miénk, ekkora borravaló nincs, kutya kötelességemnek érezzem, hogy megtaláljuk a vevőt.” „A tisztességes vendéglátás nem arról szól, hogy egy véletlen túlszámlázást zsebre tegyek.”

A vevő kilétére végül négy nap alatt derült fény.

A bankkártya adatai alapján sikerült az azonosítás is, így a vevő személyesen kereste fel újra a Kistigrist, ahol ingyen fagylalt és sűrű elnézés kérések mellett készpénzben kapta vissza a túlfizetés különbözetét.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló