Bulvár

Kirúghatják a Gálvölgyi János mentőjéről döntő mentésirányítót

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.12 | 14:28

Az Országos Mentőszolgálat vizsgálatot indított.

A szerda délelőtt mentőt hívó Gálvölgyi Jánoshoz több mint egy óra alatt sem érkezett ki a mentő, ezért az Országos Mentőszolgálat vizsgálatot indított. A színészt légzésproblémákkal vitték kórházba a családtagjai, azonnal az intenzív osztályra került. A felháborító eset miatt az OMSZ vizsgálatot indított, hogy kiderítsék, mi történt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője pénteken közölte,

Fotó: RTL

hogy a minden részletre kiterjedő vizsgálat során elemezték a telefonbeszélgetések hanganyagait, a számítógépes rendszerekben rögzített egyéb adatokat, a szabad mentőkapacitást és meghallgatták az érintett mentődolgozókat is.

A vizsgálat szerint a segélyhívást kezelő mentésirányító rosszul döntött, amikor a kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta. Emiatt nem történt meg a „rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi” azonnali kiküldése.

A nehézlégzés már önmagában is egy olyan riasztó tünet,

ami magában hordozhatja az életveszély lehetőségét, Gálvölgyi János esetében pedig nem is lehetett ezt kizárni még a hozzátartozója visszahívása során feltett, tájékozódó kérdésekkel sem.

Az Országos Mentőszolgálat hozzátette, hogy ugyan a közvetlen életveszély nem volt egyértelműen megállapítható az elhangzott tünetek alapján, de kétséges esetben a betegbiztonság érdekében mindig a súlyosabb lehetőséget kell irányadónak tekinteni. A fentieket alátámasztja az is, hogy

Gálvölgyi János állapota a későbbiekben tovább romlott

és jelenleg is intenzív osztályos kezelésre szorul.

Az OMSZ azt is közölte, hogy „a felelősség megállapítása elmarasztalást von maga után, a mentésirányítók munkájának szakmai támogatását pedig tovább erősítik”.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló