Bulvár

Most kapta meg teljes örökségét Vajna Tímea – sokkoló, mekkora vagyona lett

  • Szerző:nuus
  • 2022.05.16 | 11:18
  • trendindex: 26

Vajna Tímea így még negyven éves kora előtt lett milliárdos.

Andy Vajna vagyona nagy részét egy amerikai cégbe szervezte, a Vajna-cégbirodalmat körülbelül 155 millió dollárra értékelték. Vajna Tímea a hagyatéki eljárás lezárása után ezt a pénzt örökölte meg, de amíg nem lett amerikai állampolgár, nem juthatott hozzá az örökséghez sem. Éveken nem rendelkezhetett tehát a saját pénze felett, minden, az örökségből költött centhez szüksége volt a vagyonkezelő aláírására. Mivel azonban kilenc év után a napokban Vajna Tímea amerikai állampolgár lett, már

ténylegesen a több tízmilliárdos vagyon gazdájává vált.

Tímeának Andy javasolta az amerikai állampolgárság megszerzését, vállalva, hogy felesége az év nagy részében távol lesz tőle, mivel a hatályos jogszabályok szerint az év nagyobb részében az Egyesült Államokat kellett tartózkodnia az állampolgárság megszerzéséhez. Jó kérdés, hogy a NER-rel üzletelő Vajna vajon miért nem látta elegendőnek, ha a felesége csupán magyar állampolgár marad, vajon kitől félthette a magyar szemmel mesés vagyon potenciális örökösének számító feleségét.

„Nem láthattam Andyt, a családomat, a szeretteimet,

a barátaimat, az állataimat. Nem követhettem végig a kis unokaöcsém fejlődését (csak FaceTime-on keresztül), nem lehettem ott a keresztapám temetésén. Nem tudtam elvállalni a kedvenc TV műsoromat, a Dancing with the Starst, nem ölelhettem meg a drága nagyszüleimet, nem ünnepelhettem meg a nagypapám 90. szülinapját. Nem ehettem finomakat, nem mehettem színházba, nem kirándulhattam a Bükkben” – panaszolta el Vajna Timi, hogy mi mindent kellett kihagynia a pénz megszerzéséért cserében.

A pontos összeget csak Vajna Tímea ismeri,

de az elmondható, hogy körülbelül 37 milliárd forintos vagyont örökölt, az ötven leggazdagabb magyar közé repítette az özvegyet, mint az egyetlen, negyvennél fiatalabbat.

via


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló