Bulvár

Rékasi Károly fia nyakig merült az éjszakai életbe

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.16 | 16:48

Rékasi Zsigmond három éve rendszeresen vállal munkát kidobóként.

A Magyarország Megmentelek (MAME) társaság őrző-védő szolgálatként éveken át járőrözött, közbeavatkozva, ha bajba került valaki. A Cégbíróság 2020 decemberében jegyezte be nonprofit szervezetként. 2022-ben azonban minden rosszra fordult, mára pedig Rékasi Károly és Détár Enikő fia, Rékasi Zsigmond meg is szüntette az egyesületet.

„Tavaly nyáron indult ellenünk egy eljárás,

amikor is feljelentett minket a helyi polgárőrség a legjobb tudomásunk szerint a rendőrségnél, hogy a tevékenységünk jogosulatlan. Ezt követte egy 8-9 hónapos eljárás, nagyon sok kihallgatással, meg mindenfélével, végül kaptunk egy figyelmeztetést a rendőrségtől. (…) A rendőrség végül azt mondta, hogy amiben minket eredetileg vádoltak, aztán amiből lett a figyelmeztetés, az a közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése. Az egyetlen hiba a történetben, hogy minket anno bejegyzett a Cégbíróság, mint közbiztonság védelmi egyesületet, tehát

a tevékenységi körünk és a jogosultságaink azonosak voltak a polgárőrségével.

(…) Azt gondolom, hogy útban voltunk kicsit a polgárőröknek, hiszen sok támogatást kaptunk, illetve látványos és eredményes munkát végeztünk. Az elejétől kezdve sok polgárőr csoportnak szúrtuk a szemét” – mondta az nlc.hu-nak Zsigmond, aki terveiről is mesélt a lapnak. „Többségünk a civil életünkben is a biztonsági szférában helyezkedett el. Továbbra is hitvallásunk, hogy

az embereknek biztonságot kell teremteni,

és ha ezt egyesületi kereteken belül nem tudjuk megtenni, akkor megtesszük különböző cégeknél. A egyesületbeli kollégáim nálam helyezkedtek el, alapítottam ugyanis egy biztonsági céget, az R-SEC Kft-t. Túlnyomórészt rendezvényeket, magánembereket, de most például sok gyermekrendezvényt biztosítunk, hogy ne érhesse atrocitás a résztvevőket.

Egyébként sokat dolgozom az éjszakában,

három éve rendszeresen vagyok kidobó különböző szórakozóhelyeken, úgyhogy változatlanul ügyelünk arra, hogy az emberek nappal, illetve éjszaka is biztonságban érezhessék magukat” – árulta el Zsigmond.

Agyon akarták szúrni Rékasi Károly fiát


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.