Bulvár

Zaklatásért ítélték el a magyar politikust

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.13 | 07:18

Donáth László volt MSZP-s képviselő a bíróság szerint bűnös.

Donáth László volt MSZP-s képviselőt a bíróság októberben becsületsértés vétségében mondta ki bűnösnek és 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A folytatólagosan elkövetett szeméremsértésben indult büntetőeljárást megszüntették Donáthtal szemben. Ám a Fővárosi Törvényszék tavaly szeptemberben az elsőfokú döntést hatályon kívül helyezte és a bíróságot új eljárás lefolytatására kötelezte – írja a Blikk.

Ezúttal kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett szeméremsértés és testi sértés

vétségében találta bűnösnek a bíróság Donáth Lászlót, akinek egymillió forint pénzbüntetést kell fizetnie, vagy fogházba kerül. Emellett 172 ezer forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie. Az ítélet nem jogerős, Donáth ugyanis fellebbezett az ítélet ellen.

A vádirat szerint Donáth a vezetői pozíciójával és hatalmi helyzetével visszaélve a sértettet munkavégzés közben több alkalommal akarata ellenére test szerte megérintette, szexuális tartalmú ajánlatokat tett neki.

A sértett minden alkalommal visszautasította a vádlott közeledését,

a történtekről – a legutolsó esetet kivéve – nem tett említést az intézményvezetőnek, mert – a vádlott vezető pozíciója miatt – féltette az állását – vélekedett a vádhatóság. Az ügyész szerint pedig nem merült fel kétely a sértett szavahihetőségét illetően.

Donáth László egy konfliktus során felindultságból, szemből,

kis erővel megszorította a sértett nő nyakát, miután a nő a takarítóeszköz tároló kocsit egy festmény előtt hagyta. Korábban Donáth ezt többször is megtiltotta neki.

Zaklatás és erőszak – a többség nem kér segítséget


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló