Bulvár

Mind meghaltak az eltűnt tengeralattjáró utasai

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.23 | 11:48

A Titan utasai „odavesztek” – közölte az OceanGate.

Csütörtökön este közleményt adott ki a Titanic közelében eltűnt tengeralattjáró kapszula, a Titan üzemeltetője, az OceanGate. Bejelentették, hogy a Titan nevű mélybúvár kapszula utasai „sajnálatos módon odavesztek” – írja a CNN.

„Úgy véljük, hogy Stockton Rush vezérigazgatónk,

Shahzada Dawood és fia, Suleman Dawood, Hamish Harding és Paul-Henri Nargeolet sajnálatos módon odavesztek – szól a közlemény. – Ezek a férfiak igazi felfedezők voltak, akikben közös volt a kalandvágy és a világ óceánjainak felfedezése és védelme iránti mély szenvedély. Szívünk e tragikus időszakban együtt van ezzel az öt lélekkel és családjuk minden tagjával.

Gyászoljuk az élet elvesztését és az örömöt,

amit mindenkinek szereztek, akit ismertek.”

A parti őrség is megerősítette, hogy a Titanhez tartozó roncsokat találta meg a távirányítású robot. Sajtótájékoztatón közölték, hogy öt nagyobb roncsdarabot fedeztek fel, amelyek a tengeralattjáróhoz tartoztak.

Az orrkúp volt az első, amelyet megtaláltak,

majd felfedeztek egy nagy törmelékmezőt, ahol egy újabb nagyobb darabra leltek. Ezek voltak az első jelei annak, hogy katasztrófa történt. A roncsok arra utalnak, hogy a tengeralattjáró a hatalmas mélytengeri nyomás miatt összeroppant és darabokra szakadt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló