Bulvár

Nagyot megy Donald Trump: egyszerre pereli a Facebookot, a Google-t és a Twittert

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.08 | 17:18

Donald Trump egyszerre perelte be a Facebookot, a Google-t és a Twittert, valamint a vállalatok vezérigazgatóit is. Szerinte jogellenesen tiltották le a fiókjait.

Trump keresete szerint a szóban forgó cégek megsértették a szólásszabadság jogát, amit az amerikai alkotmány első kiegészítése garantál. Donald Trump csoportos keresetet indít, azaz más letiltott felhasználók érdekeit is képviselné, mert szerinte „ezek az oldalak tisztességtelenül elnémítják a konzervatív hangokat”. (Valójában sokkal inkább a populista hangokat próbálják megfékezni – a szerk.)

A híveit a Capitolium ostromára uszító ex-elnök

szerint bárki a “cenzúra” áldozatává válhat, ha ezt még vele is megtehették. A korábbi elnök a három vállalat vezérigazgatóját is beperelte, így Mark Zuckerberget, a Twittert irányító Jack Dorseyt, illetve a Google főnök Sunder Pichait is. Egyben fiókjai gyors helyreállítását követelte. “Történelmi győzelmet fogunk aratni az amerikai szabadságért és a szólásszabadságért” – emelte ki Trump a New Jersey állambeli Bedminsterben található golfpályáján tartott sajtótájékoztatóján.

A Facebook, a Twitter és a YouTube azután tiltotta le Trump fiókjait,

hogy január 6-án, az akkorra már megbukott elnök hívei annak beszédét követően megostromolták az amerikai törvényhozás épületét. A Capitoliumban a szenátus éppen a demokrata párti Joe Biden győzelmét hozó novemberi elnökválasztás eredményeit készült hitelesíteni. Az összecsapásokban öten életüket vesztették, köztük egy rendőr. Trump igazi populista módjára sohasem ismerte el vereségét, s arról írt a közösségi oldalain, hogy a választást elcsalták.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.