Celeb

Tóth Gabi: Semmilyen hasonlóság nem volt a médiában rajzolt karakterem és a valós énem között

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.17 | 17:18

Határon túli koncertsorozatra indult pár héttel ezelőtt Tóth Gabi és a zenekara.

Tóth Gabit az utóbbi időben sok támadás érte zenei stílusának “változása” miatt. Ennek ellenére a Bors arról számolt be, hogy az énekesnő koncertsorozata elképesztően sikeres a határon túli magyarság körében.

Tóth Gabi
Fotó: TV2

Tóth Gabi kritizálói szerint a “népi Gabi” csupán egy erőltetett szerep, az énekesnő viszont állítja, ez az ő eredeti zenei identitása.

Az énekesnőt még a Megasztárban ismerte meg az ország. Elmondása szerint “ő egy vidéki lány volt, egy tarisznyás csaj, akit a műsor kedvéért elkezdtek modern ruhákba öltöztetni”.

Aztán az én szerepem lett a vagány rockos csaj, amit akkor testhezállónak is éreztem, még annak ellenére is, hogy gyermekként a népzenei vonal állt közel a szívemhez, abban a stílusban éreztem jól magam, néptáncoltam, népdalokat énekeltem otthon, Tapolcán. Mégis csináltam, amit mondtak; 17 éves voltam, elvette az eszem a sodrás, boldog voltam a lehetőségtől…

– mesélte a lapnak.

Gabi arról is mesélt, hogy 2015-ben válságba került, nem élvezte a színpadi létet és nem találta a helyét. Úgy érezte változtatnia kell, de nem tudta merre induljon. Végül vett egy gitárt, úgy gondolta, ha megtanul hangszeren játszani, az majd elviszi valamerre. Állítása szerint egyetlen hangszer változtatott meg mindent.

Csóka Peti barátomat hívtam föl, ő húrozta meg az új gitárt, játszani kezdett, én pedig ösztönösen énekelni. A Deep Forest dalát, a Martha’s songot, melyet Sebestyén Márta énekelt. Ahogy jöttek ki a torkomon a hangok, megvilágosodtam: ez az én utam!

A Borsnak arról is mesélt, hogy:

2016-tól már karakteresen népzenei stílusjegyeket hordoztak a dalaim, de már akkor is kaptam hideget-meleget. Sokan elpártoltak tőlem, sajnos akkor ez még elég volt ahhoz, hogy gyorsan visszaváltsak a rock irányába, nehogy elveszítsek akár egyetlen rajongót is. De ez a kitérő már nem tartott sokáig, hiszen ahogy idősödtem, egyre inkább biztos voltam abban, hogy mit akarok és mit nem. Pokoli nehéz volt visszatérni a saját zenei gyökereimhez.

Tóth Gabi ma már úgy érzi tudja kicsoda, és az élő koncertjein kapott őszinte szeretet reménnyel tölti el. Szeretné, ha az emberek – akik szerint most nem önmaga – megértenék, hogy ők úgy hallgatták az énekesnőt, hogy azt hitték, ismerik.

Holott, a médiában rajzolt karakterem és a valós énem között semmilyen hasonlóság nem volt. Amit most látnak, az vagyok én, és az voltam valójában mindig is. Ez az, ami önazonos számomra. Most érkeztem meg.

Forrás: Bors


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Így segít az alváson a szex
  • szerző:nuus
  • 2022. 12. 09.