Bulvár

Kiderült, miért rohangált azzal a hosszú léccel a „blahai láma”

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.19 | 19:48

A „blahai láma” azaz M. Dénes ügyvédje kitálalt.

Közlemény érkezett a Blikkhez, amelyben a „blahai láma” néven elhíresült férfi ügyvédje beszélt a történtekről. Szerinte a videó félreérthető, valójában az üldözött volt a támadó. Június közepén nagyot ment egy videó, melyen egy üvöltő férfi nagyon hosszú léccel kerget egy másikat. Az eset után előállított M. Dénes az ügyvédje által a Blikknek elküldött közleményében magyarázta meg a történeteket.

A Blaha Láma igaz története

„Fenntartom és szeretném kiegészíteni azzal, hogy engem a Budapest, VIII. ker. Blaha Lujza téren a 28 villamos megállójában 18:30 és 20:00 óra közötti időben támadott meg engem egy ismeretlen férfi, aki a videófelvételen fekete ruhát viselt. Ennek az előzménye az volt, hogy egymagam ott várakoztam az induló járatra, amikor odalépett hozzám ez az általa ismeretlen férfi, aki közel hajolva azt mondta, hogy most vettem ezt a viperát. Erre felszólítottam, hogy adja meg a távolságot. Minden következmény nélkül ezt követően arrébb húzódtam tőle egy pár lépésnyit.

Minden előzmény nélkül rám suhintott

a bal karom könyök tájékán. Megkérdeztem tőle, hogy miért ütött meg, amire nem válaszolt, hanem egyből lefújt gázsprayvel. Meglátásom szerint a férfi teljesen részeg vagy kábítószeres volt. Annyit szeretnék elmondani, hogy a férfinél volt egy táska is mielőtt odajött hozzám, amit letett a földre mielőtt megütött. Miután lefújt próbált többször is megütni. Az ütések elől valahogy sikerült kitérnem. Ő folyamatosan azt mondogatta, hogy menjek vele verekedni és miért akarom hívni a rendőrséget. Közben én rendőrségért kiabáltam. Közben a férfi folyamatosan próbált megüti a viperával és fújta az irányomba a gázsprayt. A spray az mindig eltalált, viszont az

ütései elől nagyrészt sikerült kitérnem, de egy enyhébben eltalált.

Amiket most elmondtam, ezek mind a 28-as villamosmegállójában történtek. Mikor már nagyon hangosan kiabáltam rendőri segítségért a férfi befutott a Csokonai utcába én futottam utána, mert fel akartam tartóztatni, mindaddig, amíg jön a rendőrség. Ezt követően a férfi bekanyarodott a Bezerédj utcába, ahova szintén követtem. Ebben az utcában a járdáról magamhoz vettem egy deszkát. Ezt követően érkeztünk a Kiss József utcába, ahol utolértem őt. Ott feltartóztattam és

kérdeztem tőle, hogy miért bántalmazott engem és hogy ki ő.

Döbbenet: egy férfi rohant be a metróalagútba a Blaha Lujza térnél és elvágta a torkát

Nekem nem volt olyan szándékom, hogy megüssem őt ezzel a deszkával. A felé irányuló lökések, csak arra szolgáltak, hogy feltartóztassam amíg jönnek a rendőrök. Mikor a deszkával feltartóztattam valahogy fejbe vágott a viperával és kiszaladt a deszka alól. Én ekkor utána futottam. Ezt követően a férfi kiszaladt a Rákóczi útra, én eldobtam a deszkát és visszasétáltam a Blaha Lujza térre a 28-as villamos megállójába.

Ott tovább kiabáltam, hogy hívják a rendőrséget,

majd ezt követően érkeztek a helyszínre a hatóságok. A helyszínre kiérkező rendőröknek mondtam, hogy ott az a gyrosos, 6 szemtanúja volt ennek az egésznek. Tőle kértem segítséget, azonban nem segített, vélhetően ő is félt a támadómtól. Aznap én bejöttem ide a rendőrségre. A kiállított igazolás alapján 20:15 perctől 20:45 percig rendőri intézkedés alatt álltam, ahol az intézkedő rendőr tanácsára nem tettem, feljelentést. Mást az üggyel kapcsolatban egyelőre nem szeretnék elmondani” – írja a közlemény.

A 36 éves M. Dénest felfegyverkezve elkövetett garázdaság

bűntette elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi jelenleg szabadlábon védekezik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.