Bulvár

Saját kutyájuk elaltatása ellen harcol egy házaspár

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.27 | 14:48

10 éves angol szetterük, Watson életéért harcol egy denveri család.

Azonban a kutya lemondó nyilatkozattal került be a Denveri Állatmenhelyre, így azok törvényesen elaltathatják a kutyát. Most azért küzdenek, hogy megmentsék Watsont az elaltatástól, miután az

arcon harapta kétéves kisfiukat.

Nicole és Lars Ellingson átadták Watsont a denveri ebrendészetnek Denver Animal Shelter (DAS), – szerintük azzal, – hogy ott 10 napig nem altatják el a kutyát, és ha megfelelő otthont találnak számára akkor kiengedik. Egy angolszetter-mentő szolgálat segítségével találtak is megfelelő otthont Watsonnak – de a menhely szerint Watsont meg kell ölni.

Most megtévesztéssel vádolják a menhelyet

és úgy érzik, hogy saját maguk mondták ki Watsonra a halálos ítéletet mondva csinált ürüggyel. Lars a Fox 31 Newsnak „nagy félreértésről” beszélt, mivel „jó otthon vár Watsonra, olyan, ahol nincsenek gyerekek, és nincs ok arra, hogy ne költözhessen oda”. „Azt hiszem, elhatározták. De reméljük, hogy átgondolják” – mondta.

A menhely képviselője szerint azért fontolgatják a kutya elaltatását, mert kétszer is megharapta a gyereket, illetve a lakosság védelme érdekében.

Az óvóhely előtt tüntetés volt Watson életéért.

„Amikor leadták, világossá tették a számukra, hogy ez végleges döntés. A Denver Animal Protection feladata a közösségünkben élő emberek és állatok biztonságának védelme.” A sintérek szóvivője azt állította, hogy a család aláírt egy hivatalos dokumentumot, amely „az állat teljes törvényes felügyeletét” biztosította a menhelynek.

A dokumentum így szól: “Lemondok a fent leírt állat teljes törvényes felügyeleti jogáról azzal a kéréssel, hogy ezt az állatot a DAP kíméletesen elaltassa.” A harapás súlyossága és a gazdája által az átadáskor közölt előzmények miatt – már korábban is arcon harapta ugyanazt a gyermeket – alaposan

megvizsgáljuk, hogy biztonságos-e visszaengedni

a közösségbe – mondta a szóvivő. A tíz napos karantén idő már letelt, ám Watson sorsáról még nincs végleges döntés. A Southwest English Setter Rescue petíciót indított Watson életének megmentéséért.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló