Bulvár

Elhunyt a kétgyerekes anya, mert túl sok vizet ivott egyszerre

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.08 | 07:18
  • trendindex: 2

Azt mondják, a vízivás a legegészségesebb szokás. Az alábbi tragédia azt mutatja, hogy ebben is át lehet azonban esni a ló túlsó oldalára.

kép: Facebook

Az amerikai Indiana államban egy kétgyermekes anya elhunyt, miután 20 perc alatt körülbelül mintegy 1,9 liter vizet ivott meg. A 35 éves Ashley Summers vízmérgezés következtében hunyt el, mikor családjával a Lake Freeman tónál nyaralt.

A vakáció utolsó napján a család hajókirándulásra ment, ahol a fiatalasszony szédülést és fejfájást érzett, ami a kiszáradás tünete lehetett. Ám hiába ivott vizet, nem tudta elnyomni szomjúságát. Először megivott fél liter vizet, majd a 20 perces úton hazafelé három másik palackot is kért: úgy érezte, képtelen csillapítani a szomját.

Amikor Ashley hazaért, összeesett a garázsban, és hiába jött érte mentő, a kórházban sem tudták megmenteni. Az orvosok vízmérgezéssel, más néven hyponatraemiával diagnosztizálták, ami abból adódik, hogy túl sok víz van a szervezetben, de nem elég nátrium. A vízmérgezés agyduzzanatot okozhat, ami akár halálos is lehet – pont, mint ebben a tragikus esetben.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló