Bulvár

L.L. Junior nyílt levelet írt Orbánnak: Szigorítsa a jogszabályokat, illetve követeljen meg szigorúbb eljárásrendet

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.09 | 12:18

Junior kéri a miniszterelnököt, segítse elő, hogy a szükséges döntések mihamarabb megszülessenek.

Meglepő módon fejezte ki nemtetszését L.L. Junior: nyílt levelet írt Orbán Viktornak.

Fotó: TV2

Biztos vagyok benne, hogy az Ön számára sem kérdéses, hogy a magyarországi és a magyar ajkú romák mennyire szerves részei a mindekori magyar nemzetnek a jelenlegi határokon belül és a Kárpát-medence egészében. Ugyanígy nem vonhatja senki kétségbe azt, hogy a romák többsége sokszor indokolatlan általánosításokat kénytelen elszenvedni, amelyekből hátrányos megkülönböztetés és diszkrimináció is ered, valamint egyfajta idegenkedő hozzáállás a többségi társadalom meghatározó részében

– hangsúlyozza L.L. Junior.

Ennek lebontása, eltüntetése kimondottan nehéz feladat, hiszen nemcsak arra kell törekednünk, hogy ne hagyjuk beigazolódni a velünk kapcsolatos sztereotípiákat, hanem meg kell küzdenünk azzal is, hogy bizonyos politikai szereplők és vállalhatatlan ideológiákat vallók folyamatosan arra törekednek, hogy a magyar társadalom több mint 10%-át kitevő romákat kollektíven hibáztassák – írja közösségi oldalán a rapper.

Annak érdekében, hogy a jelenlegi társadalmi folyamatok a romák és a többségi társadalom békés együttélése kapcsán ne feszüljenek tovább, Junior kéri a miniszterelnököt, segítse elő, hogy a szükséges döntések mihamarabb megszülessenek az alábbi 2 témakörben:

Szigorítsa a jogszabályokat, illetve követeljen meg szigorúbb eljárásrendet annak érdekében, hogy az élet kioltására alkalmas vágó-szúró eszközök ne kerülhessenek közterületekre, illetve a legszigorúbb szabályozás kísérje ezek bárhol is történő megjelenését. Ebben a kérdésben a társadalom (és legfőképpen a 25 év alatti korosztály) edukálása mellett szükséges lenne a hazai rendőrök, polgárőrök szigorúbb, egyértelműbb fellépése, illetve alkalmassá tétele ahhoz, hogy a közrendvédelmet hatásosabban, eredményesebben tudják biztosítani mindannyiunk számára.

Kérem Önt, segítse elő, hogy a cigánybűnözés és a cigánybűnöző kifejezések kikerüljenek a politikai közbeszédből. Üdvözlöm, hogy a modern kori magyar államiság legfőbb helyszínén súlyos szankciók kísérik ezt ma már, ugyanakkor a Parlamenten kívül ma még számos helyen próbálják egyesek erre felépíteni a saját politikai agitációjukat, egyértelműen így készülve a közelgő önkormányzati választásokra. Arra a szavazásra, amely valóban helyi szinteken, a helyi nehézségeket fókuszba állítva kínál lehetőséget a politikai szerepvállalásra, ugyanakkor valós kockázat is, hogy egyes kisebbségek vagy sérülékeny csoportok ezeken a helyi szinteken célpontokká váljanak


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló