Bulvár

Lemondott a püspök – beleszeretett egy sátánpornó íróba

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.09 | 17:48

Beleszeretett a sátáni témájú erotikus regények szerzőjébe, de volt kollégái attól tartanak, hogy megszállta az ördög.

Xavier Novell a múlt hónapban mondott le, a Religion Digital című katolikus kiadvány által idézett források azonban a héten megerősítették azokat a híreszteléseket, amelyek szerint Novell püspök kapcsolatra lépett Silvia Caballol pszichológussal és sátánista-erotikus regények írójával, ami arra késztette, hogy felhagyjon cölibátusi fogadalmával.

A beszámolók szerint “beleszeretett” és “helyesen akart cselekedni”, utalva a Gabriel kéjvágy pokla és az Amnézia című erotikus trilógia 38 éves szerzőjével való kapcsolatára.

Egyházi kollégái a spanyol médiának azt mondták, hogy szerintük Novell püspököt démonok szállták meg, egyikük szerint ez “nem a cölibátus, hanem megszállás”. Ugyanezek a források állították azt is, hogy Ferenc pápa sürgette Novell püspököt, hogy alávesse magát ördögűzésnek, hogy megszabadítsa zaklatott lelkét, de a püspök ezt elutasította.

Novell püspök maga is több éven át gyakorolta az ördögűzést. A démonológia tanulmányozása iránti vágya nyilvánvalóan oda vezetett, hogy találkozott és közel került Caballol asszonnyal, a sátánizmus szakértőjével. Azért is össztűz alá került, mert határozottan támogatta az úgynevezett konverziós terápiát, amelynek célja a melegek “meggyógyítása” volt állítólagos deviáns szexualitásukból.

A spanyol katolikus hierarchia bírálta az ilyen eseményeket, de Novell püspök azon papok kisebbségéhez tartozott, akik ellenálltak, és továbbra is szerveztek konverziós programokat. Emellett nyíltan kiállt Katalónia függetlenségének mellett, és a közösségi médiában közzétett egy fényképet magáról, amelyen a 2017-es szeparatista népszavazáson szavazott.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló