Bulvár

Az egyik taxis telefonjával menekültek a megvert turisták

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.15 | 12:04

Elszaladtak egy taxis mobiltelefonjával azok a turisták, akiket azután a telefon tulajdonosa és társai vertek meg hétfőn hajnalban Budapesten. A taxis maga adta át a telefonját utasainak, akik azt állítják, véletlenül maradt náluk a készülék. A turisták három taxiba is beszálltak aznap éjjel, mindegyik út balhéval végződött.

Taxisok elől menekültek, végül az egyik üldöző mobiltelefonjának GPS-jeladója miatt nem tudtak eltűnni az éjszakában azok az amerikaiak, akiket hétfőn vertek össze Budapesten, a Thököly úton – írja az Origo. A lap a rendőrség információi alapján rekonstruálta a történteket.

Taxiból ki, taxiba be

Az amerikai pár a bulinegyedben, egy szórakozóhelyen járt, mielőtt taxiba ültek volna. A turisták már út közben vették észre, hogy a taxióra gyanúsan gyorsan pörög. A támadás szemtanújának később azt mondták, hogy ezer forintonként ugrált a számláló. Szóltak a sofőrnek, hogy álljon meg, és az István utcában kiugrottak a járműből, anélkül, hogy rendezték volna az állításuk szerint túlzott számlát.

taxi-bubble-sign-1444076-1600x1200

Ekkor egy újabb kocsit intettek le, de a taxis nem értette, hova szeretnének menni. A sofőr odaadta mobilját a fiatal nőnek, írja be ő az úti célt. A turista a térképet látva rájött, hogy nagyon közel vannak a szállásukhoz, ezért szólt a taxisnak, hogy álljon meg, majd kiszállt az autóból. A taxis telefonja viszont nála maradt. Az Origo cikkében az aolvasható, hogy a nő “meggondolatlanul” szállt ki az autóból.

Nem a rendőrséget hívták

A sofőr vissza akarta szerezni a telefonját, ezért a nő karja után nyúlt, és megszorította azt. A nő társa viszont rávágott a taxis kezére, kiszabadította a nőt, és ketten elszaladtak a helyszínről – a telefonnal együtt. Beültek egy harmadik taxiba is, de ezzel sem jutottak messzire: a náluk lévő telefon GPS-jele alapján a készülék tulajdonosa tudta, merre járnak, riasztotta társait, és megállásra kényszerítették az autót.

A taxisok viszont nem a rendőrséget hívták telefonlopás miatt, hanem agyba-főbe verték a turistákat – annak ellenére, hogy tulajdonosa azonnal visszakapta készülékét. A támadó taxisok között volt az a férfi is, akivel először utaztak az amerikaiak – a rendőrök egyedül őt, a 35 éves férfit vitték be, és önbíráskodás miatt indítottak ellene eljárást.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.