Bulvár

Törölte a Facebook a nagy hazai álhír-oldalakat és koronavírus-tagadó csoportokat

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.25 | 14:18

A járvány elleni védekezés újabb szintre lépett.

“A Facebook fellépett a járványtagadók ellen: törölte Gődény és Lenkei Gábor százezres csoportjait, az Apaszív egyesület oldalát álhírterjesztés miatt.

Rengeteg áltudományos, hamis információt terjesztettek, a lépés mindenképp örömteli, de kevés. “Doktor” Gődény oldala egyelőre még elérhető, mint ahogy Tamasi doktor csoportja is, amiben Gődény társa, Tamasi doktor (természetgyógyász) azt hirdette a PCR-teszt kapcsán: a steril mintavevő pálca direkt meg van fertőzve koronavírussal, ezért aki teszteltetni megy magát, az valójában azt kockáztatja, hogy ott megfertőzik a vírussal. A képernyőfotót korábbi posztjaim között találja oldalamon.

A fentiek ellenére azért egészen abszurd, hogy a Facebook számos esetben még teret ad a társadalomra veszélyes összeesküvés-elméleteknek, de az is szomorú, hogy ilyen közveszélyes rémhírterjesztés miatt az orvosi kamara nem zárta ki soraiból Tamasi doktort. Reméljük, mindkét oldalról további lépések jönnek majd”

– közölte Novák Hunor, aki gyermekorvosként azzal várt ismertté, hogy az evidence based orvoslást hirdeti, vagyis a régi berögzött szokások helyett friss kutatásokra alapozza szakmai döntéseit.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló