Bulvár

Tóth Gabi reagált a plágiumvádakra

  • Szerző:nuus
  • 2023.11.06 | 08:18

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, nem rég megjelent Tóth Gabi legújabb száma, az Átkozott nyár.

Mint mondta, ezzel a dallal szerette volna elmondani mindazt, amit eddig nem tudott vagy nem szeretett volna. Úgy érezte, most jött el ennek az ideje.

Tóth Gabi most először vallott a válásáról: “Ez a nyár kemény volt”

A napokban a magyar humorista, dalszerző a YouTube-ra töltött fel egy videót, melyben Tóth Gabi új dalát elemezgette.

Hát, nem tudom. Gondoljon mindenki azt, amit akar. Én, a magam részéről el tudom képzelni, hogy két ember 10-20 év különbséggel megírja ugyanazt a dallamot, miért ne?

– mondta Bruti, miután megmutatta a Russian Gypsy Music című zene egyik részletét.

Talán senkit nem lep meg, hogy ezután vírusszerűen kezdtek terjedni TikTokon az ehhez hasonló videók, amelyek egy része Bruti videójából merít.

Az Átkozott nyár című dalnál ránk bélyegezték, hogy esetlegesen mi ezt loptuk. Mi ezt nem loptuk el, mi tudatosan használtuk fel ezt az orosz népdalbetétet, ahogy a dalaimban, akár a koncerthangzásomban is nagyon sok népzenét elevenítünk meg, használunk fel, toldunk hozzá modern zenékhez. Ez most is így történt

– fejti ki álláspontját Gabi 24 óráig elérhető Instagram-sztorijaiban.

Az énekesnő elmondása szerint teljesen tudatosan használták “ezt az orosz, 100 éves népdalt, ahogy a Szívbeemelőnél a Hidegen fújnak a szelek című népdalt is felhasználták”.

Itt is egy feldolgozás, egy átirat történt, amiben olyan dallamkörök jelennek meg, amik a régi melódiákban is felcsendültek, tudatában voltunk ennek, módosítani sem akartuk, örültünk, ha hasonlít rá, mert nagyon fontos számunkra, hogy a régi dallamok megjelenjenek a modern világunkban

– fogalmaz a videóban, hozzátéve, hogy saját küldetésének érzi, hogy a régi népdalokat továbbvigye és népszerűsítse a mai világban, ahol ezek már kikopóban vannak.

Forrás: Blikk


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló