Bulvár

Úszott egy jót a szálloda medencéjében, majd pokoli kínok között meghalt

  • Szerző:nuus
  • 2023.11.30 | 16:48

Borzasztó tragédia.

Az alig 10 éves kolumbiai kislány, Stefania Villamizar Gonzalez és családja nyaralása Kolumbiában tragédiába fulladt.

A kislány a családjával Santa Marta egyik szállodájában pihent, de a kislány a negyedik napon lebetegedett. Mint kiderült, felszökött a láza, fájt a füle és hányt. Miután hazaértek, látszólag meggyógyult, de néhány nappal később tünetei drasztikusan romlani kezdtek. Körülbelül két hét elteltével a kislány már nem tudott felkelni az ágyból, rohamai voltak, majd egy héttel később meghalt.

A szakértők szerint az agyevő amőba okozta a fertőzést. A gyászoló édesanya azt feltételezi, hogy lánya valószínűleg az orrán keresztül fertőződött meg, “miközben a vízben játszott”. A család azért osztja meg a történetüket, hogy más családoknak ne kelljen hasonló tragédiákon átesniük.

A szállodában, ahol a fertőzést elkaphatta a kislány, most szigorítani kívánják a biztonsági előírásokat. A jelenlegi információk alapján nem derült ki, hogy indítanak-e nyomozást vagy terhelhet-e bárkit büntetőjogi felelősség. Az agyevő amőba, tudományos nevén naegleria fowleri, főként meleg édesvízben fordul elő, például tavakban és folyókban, de már uszodákban is kimutatták. Az orron keresztül jut be a szervezetbe, és az agy és agyhártya gyulladását okozza, ami a legtöbbször halállal végződik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló