Bulvár

Botrány! Őrizetbe vették Liverpool polgármesterét

  • Szerző:nuus
  • 2020.12.05 | 08:30

Csalás, rendőrségi megvesztegetés miatt többek között.

Brit médiaértesülések szerint őrizetbe vették Joe Andersont, Liverpool polgármesterét, akit a rendőrség megvesztegetés kísérletére és tanúk megfélemlítésére tett előkészületekkel gyanúsítja. A liverpooli rendőrség péntek esti beszámolójában csak annyit közölt, hogy öt embert vett őrizetbe egy jó ideje folyó, különböző építési szerződések ügyében csalás gyanújával indított vizsgálat keretében.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tony Hitchen (@tonyhlfc96)

Az őrizetbe vett gyanúsítottakat különböző rendőrőrsökre vitték, ahol a nyomozók kihallgatják őket. A rendőrség nem nevezte meg a gyanúsítottakat, de a vezető brit hírportálok egybehangzó, tényszerűen közölt péntek esti értesülései szerint az őrizetbe vettek egyike a 62 éves Joe Anderson, Liverpool első közvetlenül választott polgármestere.

A félmilliós északnyugat-angliai nagyváros tanácsának szóvivője péntek esti nyilatkozatában nem cáfolta az értesülést, csak annyit közölt, hogy az önkormányzat “egyéneket érintő ügyeket” nem kommentál. A szóvivő hozzátette, hogy a liverpooli tanács együttműködik a rendőrséggel a vizsgálatban.

Joe Anderson, a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt tagja a 2012-es, majd a 2016-os polgármester-választást is jelentős fölénnyel megnyerte. Anderson bátyja október közepén a koronavírus okozta Covid-19 betegségben halt meg.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló