Bulvár

George R.R. Martin előre szólt: a Trónok harca következő részében sem lesz happy end

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.06 | 19:03

Egyelőre még mindenki csak találgatja, hogy egészen pontosan mikor érkezik A tűz és jég dala, avagy sokak által Trónok harcaként ismert sorozat következő kötete, a The Winds of Winter.

Fotó: Getty Images / Mark Davis
Fotó: Getty Images / Mark Davis

A Guadalajara International Book Fairen a szerzőt az új könyvről faggatták, de sok jó hírrel nem szolgálhatott a történet boldog befejezését illetően.

Rengeteg nyomasztó fejezet van a könyvben, amin dolgozom. The Winds of Winter a címe, hiszen tudjátok, húsz éve mondogatom, hogy közeleg a tél. A tél pedig az az időszak, amikor a dolgok meghalnak… hideggel, jéggel és sötétséggel telik meg a világ –

riogatta a rajongókat az író. Bár ha őszinték akarunk lenni, a váratlan fordulatokra és a kedvenc szereplőik halálára a fanok már felkészültek, George R.R. Martin világában ugyanis semmit sem vehetünk készpénznek.

A kérdésre, hogy ugye nem maradnak elvarratlan szálak a történet végén csak annyit válaszolt, hogy majd a könyv végén kiderül, maradt-e ilyen, de reméli hogy nem. Megjegyezte, hogy azért már bánja, hogy hét királyság helyett nem csak ötöt talált ki, már sokkal előbb befejezhette volna az írást. Szóba került a történetet lezáró utolsó könyv, a Dream of Spring is.

Nem fogom elmondani, hogyan ér véget a történetem, de azt megígérhetem, hogy olyannyira lesz keserédes a végkifejlet, mint amennyire boldog.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.