Bulvár

Orbán szerint az ukránok még őnáluk is korruptabbak

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.08 | 17:08

A fideszes miniszterelnök egy francia lapnak adott „féligazságoktól” hemzsegő interjút.

Orbán Viktor miniszterelnökkel készített beszélgetést közölt a Le Point. Orbán Emmanuel Macron francia elnökkel találkozott Párizsban. Macron amiatt hívta meg, mert Orbán törölné a jövő heti brüsszeli csúcstalálkozó napirendjéről Ukrajna EU-csatlakozásának témáját – írja a Telex.

Az uniós vezetők december 14–15-i csúcstalálkozóján a tagállamok teljes egyetértésére van szükség ahhoz, hogy Ukrajna megkezdhesse a csatlakozási tárgyalásokat.

Macron amiatt hívta meg a mára teljesen elszigetelődött Orbánt,

hogy személyesen győzze meg a kompromisszumról. Orbán a Le Pointnak leszögezte, hogy „jogilag nem egészen vétó” amikor nem támogatja az ukrán csatlakozási tárgyalásokat. „Mondjuk úgy, hogy nem segítek abban, hogy egy szerintem rossz döntés szülessen. Én úgy látom Európát, hogy ha nem mindenki ért egyet, akkor nincs döntés”.

„Akármit gondolnak Párizsban, Brüsszelben és Hágában, mi pontosan tudjuk, hogy mi történik Ukrajnában. Az Európai Bizottság jelentése, miszerint a hét előfeltételből négy már teljesült, egyszerűen nem igaz.

Ukrajna a világ egyik legkorruptabb országaként ismert”

– jelentette ki a fideszes kormányfő. Akkor sem hajlandó belemenni a tagság támogatásába, ha az EU folyósítja Magyarország számára a befagyasztott támogatási összegeket? – tette fel a kérdést a Le Point. „Természetesen Magyarország mindig kész jó üzleteket kötni, de helyesen kell osztályozni a kérdéseket” – válaszolta Orbán, aki azt is bedobta, hogy

Magyarországon a „közvélemény kétharmada” amellett áll,

hogy ne kezdődjenek el Ukrajna tagjelölti tárgyalásai. Arról persze semmi konkrétat nem mondott, hogy ezt az adatot melyik ujjából szopta ki. A Le Point rákérdezett, hogyan lehet, hogy miközben Orbán az Oroszország elleni szankciókat „hülyeségnek titulálja”, mégis megszavazta őket. Orbán hosszas hantázás után azt állította, hogy „Magyarország” csak olyan szankciókat vétóz meg, amelyek az energiaszektort sújtják. Eközben a sorkatona korában katonatársait

a kommunista katonai titkosszolgálatnak besúgó Orbán

a KGB-ügynök Kirill pátriárkát is leszedette a szankciós listáról.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló