Bűnügy

„Kisebb földharc is kialakult” – kiscsalád támadt a magyar orvosra

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.10 | 10:48

A fóti orvos bűne annyi volt, hogy nem volt hajlandó ügyeletben vérnyomás-gyógyszert felírni.

Dr. Lestár Ferencet, aki ügyeletes orvos volt péntek éjjel a fóti orvosi rendelőben egy házaspár hívta fel, hogy gyógyszerekkel állítsa be a feleség vérnyomását. Erre Dr. Lestár úgy válaszolt, hogy a szombati ügyeletben erre nincs lehetőség. Ez az eljárás többszöri ellátást igénylő, háziorvosi feladat. Ezek után a férj szombat reggel ismét jelentkezett előbb telefonon, majd személyesen – írja a Blikk.

„A házaspár nő tagja először elkezdte gyalázni a rendszert,

mondván, az orvosok mind gyáva férgek, mert félnek a kovidtól. Ráadásul azt hisszük, nekünk mindent szabad, én pedig vele szemben megsértettem az orvosi eskümet. Megkértem, hogy a súlyos állítását támassza alá, mire közölte, hogy megtagadtam tőle az ellátást. Ezután hirtelen

kitalálta, hogy nem is a vérnyomásával van baj, mert ő éppen köhög.

Azt gondolta, ettől megijedek a koronavírus miatt, de én nem szoktam megijedni. Megjegyeztem, hogy csak annyi megaláztatást kívánok neki az életben, amennyi engem szokott érni a rendelőben. Ezt a mondatot sértésnek vette: elkezdett ordítani, miközben a férje még csak csendben ült. Kértem, hogy fejezze be a hangoskodást, de a nő csak annál jobban ordibált. Amikor megindult felém,

én is felálltam, majd a nő nekilökött a szekrénynek.

Persze, védekeztem, a támadót ellöktem magamtól” – mondta el a feldúlt orvos. A férj ezután elkezdte ütni az orvos fejét, aki visszaütött, miközben a nő hátulról rugdosta. Sikerült kiszabadulni a szobából, hogy legalább szemtanúk legyenek. A házaspár nem nyugodott le, megpróbáltak az épületen kívül elégtételt szerezni. „Ők jöttek utánam, de én becsuktam az épület ajtaját. Próbálták kinyomni, de nem tudták, mert erősebb voltam a férfinél. Egyikük ekkor berúgta az üveget. Arrébb álltam, mire a férfi ismét követett, majd újra megsorozta a fejemet. Persze, megint visszaadtam.

Ráfogtam a férj fejét az ott parkoló autójukra, majd néhányszor hozzávertem.

Egy kisebb földharc is kialakult.” Végül egy beteg hívott segítséget, a kiérkező rendőröket a támadók is megvárták, majd érkeztek a mentők is. „A férj koponyasérülést szenvedett, ezért kórházba szállították. A konkrét diagnózist nem ismerem, de biztos vagyok benne, hogy csak zúzódásról van szó. Ellenem nem indult büntetőeljárás, tanúként hallgattak ki, de hétfőn meg kell jelennem az igazgatómnál.

Benne van a pakliban, hogy kirúgnak”

– fejezte be a történetet Dr. Lestár Ferenc.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.