Bűnügy

Komoly fordulat történt Homonnay Gergely ügyében

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.12 | 08:18
  • trendindex: 11

Az olasz hatóságok büntetőeljárásban vizsgálják Homonnay Gergely halálának körülményeit.

Büntetőeljárás keretében vizsgálják Homonnay Gergely halálát az olasz hatóságok, erősítette meg emailben a római ügyészség titkársága a Telexnek. Homonnay Gergely író, ellenzéki aktivista január elsején halt meg Rómában, tisztázatlan körülmények között. A Telex több kérdést tett fel az ügyben a római ügyészségnek, amikre kedden érkezett válasz.

„Az üggyel kapcsolatos tájékoztatás iránti kérelmére hivatkozva közöljük, hogy a Hivatal a kért információkat nem tudja megadni, mivel a kérdéses büntetőeljárás jelenleg még nyomozati titoktartás alá tartozik”.

Az olasz ügyészség tehát hivatalosan igazolta a büntetőeljárás tényét, ám telefonon sem árultak el részleteket a nyomozásról. Az olasz rendőrség Homonnay Gergely ügyvédjének sem árult el semmit a halál körülményeiről és az eljárás állásáról, mert folyamatban lévő, komoly eljárásról van szó. Az ügyvéd rákérdezett a nyomozóknál arra, hogy helytállóak-e a sajtóban megjelent információk. Azt a választ kapta, hogy nem, avagy nem mindenben. Marczingós László szerint az internetes találgatásoknál sokkal komolyabb, komplexebb ez az ügy.

Nem tisztázott, hogy ki volt ott a római klubban az aktivista halála előtt,

zavarosak megtalálásának körülményei is. Az első hírek szerint szív- és a keringésleállás okozta Homonnay halálát, a helyszínen talált kábítószergyanús anyagok, egy zacskó fehér por és néhány fiola miatt pedig eljárás indult. Azt, hogy a nemrégiben rákos megbetegedésből felgyógyult Homonnay kábítószerrel élt volna, ügyvédje, barátai és családja egyaránt cáfolta.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló