Bűnügy

HIV-es lett a tengerjáró utasa mert megerőszakolta a személyzet egyik tagja

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.22 | 11:18

A Princess Cruises hajótársaság nem először keveredik ilyen ügybe.

Miután a személyzet egy tagja megerőszakolta, HIV-fertőzést kapott a Princess Cruises hajóján nyaraló nő – írja az Insider. A névtelenséget kérő nő a Princess Cruises Sky Princess nevő tengerjáróján utazott, amikor egy művészeti galéria alkalmazottja meghívta őt egy árverésre. A kaliforniai szövetségi bíróságon január harmadikán elindított per az alkalmazottat Aleksander néven említi, a nő szerint ez a név volt a férfi névtáblájára írva.

A nő – a bírósági dokumentumok szerint – ittasan jelent meg az aukción,

A Princess Cruises egyik hajója. forrás: Princess Cruises

ahol a falnak ütközve nem tudott megállni a lábán. A nő szerint Aleksander elkérte a nevét és a kabinszámát. A nő elmondta neki, mert azt hitte, hogy a férfi segít neki a hajón programokat találni. Korábban arra panaszkodott Aleksandernek, hogy a Princess Cruises nem kínál elegendő tevékenységet saját korosztályának, a húszas éveik végén járó embereknek.

Aleksander felhívta a nőt, és a művészeti galériába hívta,

ahol a férfi tovább itatta, majd állítólag megfogta a fenekét, majd egy szekrénybe lökte és megerőszakolta  – áll a perkeresetben. A férfi óvszere az erőszak során lecsúszott, a nő pedig emiatt HIV-fertőzést kapott.

„Csapdába estem a fedélzeten, egészen a hajóút végéig”

– nyilatkozta a nő az ügyvédjén keresztül. A Princess Cruises nem válaszolt az ügyet megíró lap megkeresésére. Az alperesként megnevezett Park West Gallery ügyvédje szerint az aukciós cég vizsgálja a vádakat, ám jelenleg semmi bizonyíték nincs a panaszban szereplő állítások alátámasztására.

2019-ben egy másik, ismeretlen nő perelte be a Princesst,

azt állítva, hogy miután az egész napot ivással töltötte, a legénység egyik tagja megerőszakolta. A nő szerint részegsége miatt nem volt képes beleegyezni az aktusba. Az az ügy 2020-ban nem nyilvános megegyezéssel zárult.

Zuckerberg világában csoportos nemi erőszak vár a nőkre


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló