Bűnügy

Egy csecsemőt köröz a rendőrség

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.25 | 11:18

Eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyként körözik azt az öt hónapos csecsemőt, akit a Magyar Nemzet értesülése szerint jogtalanul vett magához egy külföldi pár.

A gyermek egy örökbefogadási eljárásban, valószínűleg szabálytalanul került egy brit–afgán nemzetiségű párhoz.
Fotó: Pixabay

December 21-én tűnt el az öt hónapos csecsemő, aki jelenleg is eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyként szerepel a rendőrség honlapján.

A Magyar Nemzet rendőrségi forrásokból úgy tudja, a kislányt egy külföldi pár – brit férj és afgán feleség – vitte el Ócsáról, a hivatásos nevelőszülőktől. Azóta ismeretlen helyre távoztak, nem tudják elérni őket.

A rendőrség oldalán található körözési adatokból kiderül,

az augusztusban született Szabó Kitti eltűnése miatt a Pest vármegyei kapitányság folytatja az eljárást. A csecsemő jelenleg is eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyként szerepel.

Miután a kislányról édesanyja lemondott, a gyámhivatal kiállította az örökbefogadáshoz szükséges papírokat. A Magyar Nemzet azt írja, valószínűleg eljárási hiba történhetett, a hivatalos eljárás még nem zárult le, mert nem hallgatták meg az örökbefogadókat, akik így szabályellenesen vehették magukhoz a csecsemőt, akinek az eltűnését a Fővárosi Kormányhivatal gyámhivatala jelentette be.

A Magyar Nemzet szerint a pár ellen még nem adtak ki körözést, de kérdéseket vet fel az is,

hogy kerültek az örökbefogadók listájának elejére, miközben körülbelül hatszáz gyermektelen házaspár vár jelenleg arra, hogy örökbe fogadhasson egy 3 évnél fiatalabb gyermeket.

További részletek itt olvashatóak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.