Bűnügy

Szabadlábra kerülhet a pesti éjszakai élet hajdani császára

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.03 | 07:18

Vizoviczki László szabadulásának azért még van néhány feltétele.

A rendőrök megvesztegetése és költségvetési csalás miatt elítélt Vizoviczki László 2024-ben akár szabadulhat is a fegyházból. Budapest éjszakai életének hajdani ura annyira szerencsés volt, hogy összevonták a két büntetését, így csökkent azok ideje. Az ügyészség fellebbezése miatt viszont az ítélet még nem jogerős – írja a Magyar Nemzet.

2012-ben egy  razzia során vették őrizetbe

Vizoviczkit. Több rendőrt, köztük a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szervezett bűnözés elleni főosztályának volt vezetőjét, az NNI speciális bűnözői csoportok elleni osztályának egykori irányítóját, a BRFK egykori közrendvédelmi főosztályvezetőjét, valamint a BRFK volt felderítő nyomozóját is őrizetbe vették vele együtt.

Vizoviczki bűnös módszerekkel szerezte meg szórakozóhelyeit és milliós összegeket fizetett bűnügyi információkért, illetve, hogy szórakozóhelyein ne razziázzanak a rendőrök, konkurenseinél viszont igen.

Vizoviczki 2019-ben mindent beismert,

jogerősen hét év szabadságvesztésre ítélték rendőrök megvesztegetése, további hetet pedig költségvetési csalás miatt. Büntetéseit összesítették, abba beszámították a letartóztatásban és a bűnügyi felügyelet alatt töltött időt, így büntetése nyolc évre és négy hónapra rövidült. Szabadítása ellen az ügyészség fellebbezett.

Szabadulásának feltételeként még be kell fizetnie azt a százmillió forintot meghaladó pénzbüntetést, amit a jogerős ítéletben megállapított a bíróság. Vizoviczki időközben visszakapta a rekordösszegnek számító, 250 millió forintos óvadékát, aminek segítségével egy időre elkerülte a letartóztatást.

Kirámolták Kozsó teázóját, ami már Hozsó teázója


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló