Bűnügy

Kisgyerekkel együtt loptak el egy autót – a Volkswagen alkalmazottja csak pénzért segített a rendőröknek

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.02 | 16:48

Kétéves gyermekkel együtt loptak el egy autót. A rendőrség GPS-nyomkövetővel szeretett volna a nyomukra bukkanni, azonban egy alkalmazott túlságosan szabálykövető volt.

Az Egyesült Államokban található Lake megyei rendőrség nem tudott nyomon követni egy ellopott Volkswagent, amelyben egy kétéves gyermek is volt, mert a gyártó nem biztosított nekik hozzáférést a jármű műholdas rendszeréhez, mondván az Atlas-tulajdonosa nem fizette ki a GPS-szolgáltatás 150 dolláros havidíjat (53 ezer forint) – számolt be róla a vezess.hu.

Fotó: Pixabay

Hiába könyörgött az ügyön dolgozó nyomozó rendkívül sürgető körülményekre hivatkozva, az ügyintéző ragaszkodott a cégpolitikához, miszerint nem kapcsolhatja vissza a szolgáltatást, amíg az nincs kifizetve.

Közel fél óra telt el ezzel teljesen feleslegesen.

Mire a nyomozó kifizette az összeget, és az ügyintéző aktiválta a szükséges GPS-szolgáltatást, addigra a rendőrségnek sikerült megtalálnia az autót, benne a sértetlen kisfiúval.

A Volkswagen közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, melyben arról írtak, “a Volkswagen nagyon komolyan veszi ügyfelei biztonságát”. Hozzátették, “lélekben és gondolatban is a szerencsétlenül járt családdal vagyunk.”

A Volkswagen kivizsgálja az ügyet, a nyomkövető szolgáltatást nem a német autógyártó, hanem egy külső cég,  biztosítja és üzemelteti Súlyos hibát vétett az ügyfélszolgálatuk, folyamatosan egyeztetünk az érintettekkel

– fogalmaztak.

A gyermek várandós édesanyját válságos állapotban szállították kórházba. Az autótolvaj elütötte a hat hónapos terhes nőt, több csontja is eltört.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.