Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Bűnügy

Öt gyerekét ölte meg, most eutanáziát hajtottak végre egy nőn

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.04 | 08:18

A belga nő kegyetlen módon végezte ki öt gyermekét.

Az általa elkövetett gyilkosság pontos évfordulóját kérte halála időpontjául az a belga nő, aki 16 évvel korábban mind az öt gyermekét kivégezte.

2007. február 28-án végzett kisfiával és négy lány gyermekével

Genevieve Lhermitte a belgiumi Nivelles-ben, miközben az apa éppen távol volt a családtól. Lhermitte legidősebb áldozata is csak14 éves volt. A nő ezután próbált öngyilkos lenni, de végül saját maga hívta ki a mentőt – írja a Blikk. A gyilkosság egész Belgiumot megrázta. Az édesanya egyenként hívta fel közösen televíziót néző gyermekeit a ház egyik szobájába, ahol egy aznap lopott késsel hidegvérrel elvágta a torkukat.

2008-ban Lhermitte-t életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték,

hiába érveltek ügyvédjei azzal, hogy a nő mentálisan zavart, ezért nem szabadna a rácsok mögé küldeni. 2019-ben végül mégis áthelyezték egy pszichiátriai kórházba. Genevieve Lhermitte saját eutanáziáját február 28-ára kérte, ugyanarra a napra, amikor kegyetlen módon elvágta a torkát mind az öt gyermekének.

“Az is lehet, hogy azért tette, hogy befejezze azt, amit elkezdett,

mert alapvetően a saját életének is véget akart vetni, amikor megölte a gyermekeit” – nyilatkozta egy pszichológus az ügyben. Szerinte az 56 éves nő szimbolikus gesztusnak szánhatta halála kiválasztott dátumát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.