Bűnügy

Szökött házi kedvenc irtotta ki a madármentő állomás lakóit

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.20 | 09:48

Tragikusan végződő kutyatámadás hírét tette közzé a Sólyom Vadmentő Egyesület.

A Sólyom Vadmentő egyesület sérült – elárvult vadmadarak és más, vadon élő állatok mentését végzi Pócsmegyeren. Civilként, állami támogatás nélkül, önerőből és adományozók segítségével dolgoznak, nagy odaadással, elkötelezve az állatok jóléte iránt. Március 18-án hajnalban kutyatámadás érte a menhelyet. Az őz,

Bandika kétségbeesett visítására riadtak fel.

Az udvaron egy kis-közepes termetű fekete kutya éppen abban a pillanatban tépte szét Ricsit, az áramütés miatt tartósan sérült vörös vércsét. A kutya emellett Ernát, a vándorsólymot és Kelét, a gólyát is megölte. Az őz súlyos sérülésekkel bár, de életben maradt.

A kutya elmenekült a kerítésen általa tépett lyukon, de felismerték,

a környéken gyakran kóborló, gazdás állatról van szó. Az állatvédők feljelentést tettek a két fokozottan védett, illetve egy védett madár pusztulása miatt. A bűnügyi helyszínelés, a DNS vizsgálathoz szükséges bizonyítékok begyűjtése reggel fél nyolctól délután háromig tartott, a rendőrök nagyon alapos munkát végeztek.  A még most is rettegő őzzel magukra maradt állatmentőkre hatalmas munka vár. Új,”atombiztos” röpdéket akarnak építeni, hogy tovább menthessék a sérült,bajba jutott vadállatokat, madarakat.

Ha segítenél nekik, itt megteheted:

Sólyom Vadmentő Egyesület
Számlaszám: Takarékbank Zrt. 50420977-10003626/HUF


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Elhunyt Tina Turner
  • szerző:nuus
  • 2023. 05. 24.