Bűnügy

A pap kertjében vert agyon egy kölyökkutyát egy vadász Jászkarajenőn

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.28 | 15:58

Az elkövetőről fotó is készült.

Pest megyében, Jászkarajenőn brutális kegyetlenséggel vertek agyon egy kiskutyát – írja a Ripost akik több fotót is közöltek a bűncselekményről. Csörnyei István, a Soul ín Soul – Lélek a lélekben állatvédő alapítvány segítő munkatársa szerint az egész papkertet vér borította. A kegyetlen állatkínzás pénteken reggel történt.

“A község központjában lévő plébánia udvarán meggyilkoltak egy kiskutyát.

Az egyik barátom értesített engem, ugyanis ő éppen a szemben lévő boltban vásárolt, amikor meghallotta a kiskutya szívszaggató nyüszítését. Tudja, hogy állatvédő vagyok, így szólt és azonnal a helyszínre siettem én is” – mondta István.

„Amikor az ismerősöm odaért, borzasztó látvány fogadta” – folytatja. “A férfi, aki egyébként az önkormányzatnál dolgozik, mellette pedig tudtommal vadász, ott állt a vérbe fagyott kisállat mellett.

Kép: Ripost, olvasói fotó

 

Miközben hívták a rendőrséget,

visszatartották a férfit, hogy ne menekülhessen el.”

„A férfi egy tetőléccel esett neki az állatnak” – mondta István (a Ripostban közölt fotókon hólapát is látható – a szerk.). “Az egész plébániát beterítette a vér, ugyanis az állat menekült előle. Végül az ottani kukába dobta a tetemet, de a rendőrség miatt később vélhetően egy ismerősével elvitethette, hiszen

mire odaértem, már nem volt benne, csak a temérdek vér fogadott.”

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi miért eshetett neki az állatnak, de az biztos, hogy a rendőrség elvitte kihallgatni. “A plébánosnak van két kutyája. Beszéltem vele az ügyről és azt mondta, hogy az állat éppen tüzel. Lehet, hogy a kiskutya hozzá akart bejutni. Mi nem tudjuk, hogy a férfinak mi baja volt az állattal, de remélem, megkapja a méltó büntetését, hiszen amit tett, az állatkínzás” – zárta beszámolóját.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló