Bűnügy

Soha többé nem szabadul az egykori rendőrgyilkos

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.07.06 | 11:18

Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét, melyben különös kegyetlenséggel és különös visszaesőként elkövetett emberölés miatt tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítéltek egy korábban egyszer már életfogytiglanra elítélt férfit.

Fotó: Pixabay

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészségnek az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye felidézi, hogy a férfi korábban Soós Lajossal és másik társával közösen többek között egy rendőrt is megölt.

A mostani ítélet szerint a férfi – miután a korábbi életfogytiglani büntetéséből feltételesen szabadlábra helyezték – hajléktalan életmódot folytatott Budapesten. 2008. augusztusában egy este egy XII. kerületi kiserdőben együtt vacsorázott egy másik hajléktalan férfival. Konfliktus alakult ki köztük, a férfi égésgyorsító folyadékkal öntötte le a sértettet, ruházatát meggyújtotta, és elhagyta a helyszínt.

A sértett súlyos égési sérüléseibe röviddel a kórházba szállítását követően belehalt.

A tűzesetet követően büntetőeljárás nem indult, a bűncselekményről évekkel később az elkövető férfi önfeljelentéséből szerzett tudomást a hatóság.

A férfit első fokon a Fővárosi Törvényszék tavaly november 15-én bűnösnek mondta ki különös kegyetlenséggel és különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettében, és életfogytig tartó szabadságvesztésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyben a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből kizárta.

Az elsőfokú ítélet ellen az elítélt és védője felmentésért fellebbezett, ám a Fővárosi Ítélőtábla szerdán az elsőfokú ítéletet helybenhagyta, így az elkövető élete végéig fegyházban marad – olvasható az ügyészségi közleményben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló