Bűnügy

Életveszélyes sérüléseket okozott egy biztonsági őr egy vendégnek, vádat emeltek ellene

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.07.17 | 18:18

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 23 éves férfival szemben, aki biztonsági őrként bántalmazott és hanyatt lökött egy, a szórakozóhelyre betérni kívánó vendéget.

Fotó: Pixabay

A Fővárosi Főügyészség azt közölte hétfőn az MTI-vel, hogy a biztonsági őr 2021. szeptember 4-én éjjel, egy VII. kerületi szórakozóhelyen dolgozott, ahol feladata volt az érkező vendégek beengedése is.

A belépésre várakozó sorba beállt a sértett férfi a barátaival és előkészítette okmányait, amelyeket a belépéskor a biztonsági őrnek ellenőriznie kellett. Az őr, amikor megtekintette a társaságban elől álló sértett iratait, közölte vele, hogy nem fogja beengedni és lökdösni kezdte. A sértett a karjait széttárva, jelezte, hogy nem érti a vádlott viselkedését.

Ezt követően a sértett és társasága azt kezdte kérdezgetni a vádlottól, miért nem engedi be a sértettet, mire az őr a sértettre támadt, nagyobb erővel kezdte lökdösni, átkarolva eltolta, illetve a már védekező vendéget meg is ütötte.

Az ütéstől megtántorodott férfit a vádlott ismét mellkason lökte, amely hatására a sértett hanyatt esett és feje hátsó részét a járdába ütve elvesztette az eszméletét.

A vádlott ezt követően távozott a helyszínről, míg az eszméletlen sértettet a szórakozóhely szerződött mentőápolója elsősegélyben részesítette a mentőszolgálat munkatársainak kiérkezéséig.

Az ügyészségi közlemény szerint az elszenvedett ütés és fejének földhöz csapódása következtében a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, azonban az azonnal megkapott orvosi ellátásnak is köszönhetően végül nem került életveszélyes állapotba.

A Fővárosi Főügyészség a 23 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabására és biztonsági őri foglalkozástól eltiltásra tett indítványt a Fővárosi Törvényszékhez benyújtott vádiratában – áll a közleményben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Megvan a következő Sztárboxos?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 11.