Bűnügy

Meglepő részletek derültek ki a hétfői bankrablásról – mutatjuk

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.12 | 17:00

Egy volt nyomozó elárulta, szerinte nem egyedül követhette el a bűntényt a Kolozsvár utcai szoknyás bankrabló.

Mint ahogyan arról a Blikk is beszámolt: hétfőn ellepték a rendőrök a Kolozsvár utcát, ugyanis fegyverrel,- vagy annak utánzatával – fenyegetve követelt pénzt ismeretlen tettes egy XV. kerületi pénzintézetben. A rabló negyven percet töltött a bankban, az ott dolgozókat egy szobába zárta, majd szoknyát és szalmakalapot húzott és lelépett. Valószínűleg egy BKV busszal menekült el a helyszínről.

– Nem véletlen, hogy el is maszkírozta magát, hogy ne legyen felismerhető, mert az, hogy ő kifigyelje, több alkalommal kellett a bankban járnia. Az, hogy mennyi pénz volt, nem tudhatta, de azt, hogy van pénz, és hogy pont akkor lesz pénz amikorra ezt tervezte, ez megint az ő előkészületére utal – mondta a Tényeknek Kátai Elek, volt nyomozó, aki azt sem tartja kizártnak, hogy a férfinak volt társa, akár egy alkalmazott is segíthette.

Kijelenthetjük, hogy ő tényleg nagyon sok információval rendelkezhetett a bank biztonsági rendszeréről, a bankban lévő személyzetről, mert valójában az igazi nagy bankrablók órával mérik és 2-3 percnél többet ha bent töltenek, az már kockázatot jelent számukra a menekülésnél. Itt ez a negyven perc ez egy emberöltőnek tűnik a bankrablásokhoz képest – mondta Kátai, aki hozzátette, biztos hogy a tettes hagyott maga után DNS nyomokat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.