Bűnügy

A nagykanizsai kórházban kezeltek pénzért celebeket, jogosulatlanul

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.15 | 19:28

VIP-ellátásban részesült több híresség a nagykanizsai kórház pszichiátriai osztályán.

Több százezer forintos kenőpénz fejében VIP-ellátást kaphattak a nagykanizsai kórház pszichiátriai osztályán olyan hírességek, akik titokban akarták tartani betegségüket. Az alkohol- és drogproblémákkal küzdő, ismert pácienseknek előre kellett fizetniük– írja az rtl. Egy főorvost és hat másik embert hallgattak ki gyanúsítottként. A főorvos szerdán bűnügyi felügyeletbe került és a napokban a munkaviszonya is megszűnt a kórházban.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján

vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt indítottak nyomozást egy nagykanizsai kórház vezető főorvosa ellen, amiért akár évekre is rács mögé kerülhet. A gyanú szerint a főorvos magánbetegei számára a kórház pszichiátriai VIP szobájában az állam ellátás keretében jogosulatlanul biztosított diszkrét ellátást. Páciensei el akarták kerülni a nyilvánosságot. Cserébe

az orvos jelentős összegeket kért a betegeitől

– mondta Pap Judit, a Nemzeti Védelmi Szolgálat szóvivője. A 62 éves osztályvezető-főorvosnak egy budapesti férfi és egy nő közvetíthette a pácienseket. Nekik adták a kért összegeket, amiből az orvosnak ők utalták tovább az elvárt pénzt. Az orvos rendszeresen családtagjai számlájára kérte az összegek utalását.

A rendőrök iratok, telefonok, számítógépek mellett

22 millió forintot is lefoglaltak. A két közvetítőt vesztegetés elfogadása miatt, négy pácienst pedig azért hallgattak ki, mert fizettek az ellátásért. A bíróság tájékoztatása szerint a főorvos szerdán bűnügyi felügyeletbe került, nem hagyhatja el a várost. Információink szerint a napokban a munkaviszonya is megszűnt a kórházban.

Letartóztatták a korrupt szolnoki orvost


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló