Bűnügy

Kínos: azt hitték droghálózatot buktatnak le, de csak a rendőrök vettek tőlük narkót

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.22 | 16:48

Fedett nyomozók vettek háromszor 2,2 millió forintért Hollandiából csempészett speedet egy kereskedőpárostól abban a reményben, hogy egy egész hálózatot fognak tudni lebuktatni, de később kiderült, hogy ők voltak az egyetlen vevők.

A két drogkereskedő, Liget és annak unokatestvére Dzsibu 2019 nyarán állapodott meg egy magát elosztónak kiadó rendőrrel, aki azt mondta nekik, hogy nagy tételben 2-3 hetente szeretne tőlük speedet vásárolni. Dzsibu azon a nyáron háromszor ment ki Hollandiába és Németországba, hogy az amfetamint beszerezze.

Az első kétkilós adagot júliusban vásárolták meg 2,2 millió forintért a fedett nyomozók, a szajréból pedig 200 ezer Ligetnek, 2 millió forint pedig Dzsibunak járt.

Egy hónappal az első vásárlás után a fedett nyomozók ismét felkeresték Ligetet és Dzsibut, hogy ismét 2,2 millió forintért drogot vásároljanak, amit aztán majd Olaszországban értékesítenek.

Az utolsó vásárlás októberben történt, ekkor egy étteremben adták a pénzt, amit Liget a mosdóban számolt le, miközben a rendőrség rajtuk ütött.

A rendőrök várakozásaival ellentétben azonban kiderült, hogy nincs szó semmiféle droghálózatról, ők voltak a páros egyetlen vevői.

Liget és Dzsibu első fokon 9 évet kaptak, és a tárgyaláson Dzsibu azzal védekezett, hogy ő az első vásárlás után le akart állni, de a fedett nyomozók rájuk erőltették, hogy szerezzenek még anyagot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.