Bűnügy

A trükkös csalók új módszerétől feláll a szőr a hátadon

  • Szerző:nuus
  • 2023.10.02 | 19:48

Egy idős nő megtakarítását szerezték meg az új módszerrel.

Egy idős asszony amiatt tett feljelentést a rendőrségen a múlt csütörtökön, mert trükkös csalás áldozata lett. A tiszakécskei nő lánya Németországban él, ezért amikor egy ismeretlen férfi azzal kereste, hogy a lánya német börtönbe került, a hihetetlen történet ellenére is segíteni akart. A telefonáló azt állította, hogy német rendőr.

Az idős nő lányát pedig azért vették őrizetbe mert drogot akart feladni

egy német postán. A férfi adatokat egyeztetett, lakcímet kért. Ezután elmondta, hogy egy nagyobb összeg „óvadék” fejében kiszabadulhat a nő lánya. Gondolkodási időt nem hagyott lépre csalt áldozatának, azt mondta, hogy a korábban bediktált lakcímre elküld valakit, aki átveszi a pénzt, elutalja, és az asszony lánya így kiszabadul.

A házhoz gyorsan megérkező fiatal nő

át is vett a sértettől egy nagyobb összeget – forintot és eurót – majd autóval távozott. Az egyik szomszéd látta a találkozót, és bár nem tudta, hogy pontosan mi is történik, a látogatót és kocsija jellegzetességeit jól megfigyelte. A rendőrök a bejelentés után azonnal széles körű adatgyűjtésbe kezdtek, tanúkat kutattak, kamerafelvételeket elemeztek. A szomszéd leírása alapján megtalálták a bűncselekményhez használt autót és a sofőrjét is, egy 30 éves ceglédi lakos személyében. A csalás bűntettével gyanúsított nőt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az utóbbi időben

egyre inkább elterjednek a különféle csalások.

A bűnözők interneten és telefonon keresztül – különböző valótlan történeteket kitalálva – próbálnak a gyanútlan áldozatoktól pénzt kicsalni. Az egyik módja az, amikor a telefonáló azt állítja, hogy a sértett hozzátartozója balesetet okozott vagy külföldön börtönbe került, ám némi készpénz segítségével el lehet intézni, hogy a rokon kimásszon a bajból. Ezek a történteket sohasem valósak;

sem a magyar, sem a külföldi rendőrök nem kérnek telefonon senkitől pénzt

– az óvadék vagy bírság kifizetése ily módon nem lehetséges, ezért kérik, ne dőljenek be ezeknek a meséknek! Ha ilyen hívást kapnak, vagy valaki személyesen jelenik meg ehhez hasonló valótlan történettel, azonnal értesíteni kell a rendőrséget!

Vigyázz: nagyon trükkös csalás terjed a Facebookon!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló