Bűnügy

Nehéz volt a kamion, kiöntötte veszélyes hulladékot

  • Szerző:nuus
  • 2021.11.17 | 15:48

A sofőr ellen az ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértése bűntette miatt emelt vádat.

Vádemelés a 38 éves ukrán sofőr ellen, aki olajat folyatott ki a járművéből.

gmsfou_olaj3

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség vádirata szerint a 38 éves ukrán kamionsofőr 2021 márciusában tartálykocsiban szállított bázisolajat Magyarországról Németország felé – írják az ügyészség honlapján.

Az autópálya magyarországi szakaszán a mérőállomáson többszöri mérés után is tengely túlsúlyt állapítottak meg a járműszerelvénynél. A vádlott azért, hogy csökkentse a túlsúlyt, a tartálykocsiból összesen 260 kg bázisolajat engedett le a csapadékvíz elvezetésére szolgáló csatornába. Ezzel a terhelt veszélyes hulladékot nem a kijelölt helyen helyezett el.

Tettét észrevették, és a veszélyes hulladéknak minősülő bázisolaj kiszivattyúzásáról a katasztrófavédelmi hatóság gondoskodott.

A sofőr ellen az ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértése bűntette miatt emelt vádat. Vele szemben öt terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.