Celeb

Rihanna keményen beleszállt az édesapjába, amiért saját nevét használja

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.17 | 12:41

Beperelte apját, hogy ne használhassa többet a családnevét. Ami nyilván közös.

Rihanna azt állítja, apja csalárd módon használja nevét, hogy ezzel üzleti haszonra és jelentős vagyonra tegyen szert.

A 30 éves sztár ezért édesapját és annak üzleti partnerét is beperelte jogosulatlan névhasználat miatt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

badgalriri (@badgalriri) által megosztott bejegyzés,

Rihanna, azaz születési nevén Robyn Rihanna Fenty azt kifogásolja, hogy apja cége is a Fenty nevet használja.

A Fenty márka ugyanis mára sikeres nemzetközi branddé vált az énekesnő által, így Rihanna ezt a nevet (márkát) kizárólag magának akarja. Le is védette.

Rihanna Fenty Beauty néven indította el 2 évvel ezelőtt kozmetikai termékeket áruló cégét, valamint Savage x Fenty néven alapította meg nemrég a fehérneműket forgalmazó vállalkozását.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

badgalriri (@badgalriri) által megosztott bejegyzés,

Rihanna apja, Ronald Fenty és üzlettársa, Moses Perkins szintén 2017-ben indították el közös vállalkozásukat, egy tehetségkutató céget. A cégnek, a családnevüket használva, a Fenty Entertaninment nevet adta a sztár apja.

Ezzel a névválasztással Rihanna szerint édesapja azt a hamis látszatot kelti, hogy neki is köze van a céghez, pedig nincs és soha nem is volt.

A Fenty Entertaninment cég honlapján ráadásul egy jó ideig még ki is volt írva, hogy a tehetséggondozó megalapításában Rihanna is benne volt. Az énekesnő a korábbiakon túl ezt is sérelmezi.

És ez még nem minden!

Apja többször is lánya nevében próbált koncerteket szervezni.

Az egyik ilyen volt, amikor Ronald Fenty lánya latin-amerikai koncertturnéjáról egyeztetett. Ekkor Rihanna tudta nélkül 15 millió dollár értékben tárgyalt 15 darab koncertről. Egy másik alkalommal pedig két 15 perces showműsorról tárgyalt Las Vegasban, 400 ezer dollár értékben. A sztár persze erről sem tudott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

badgalriri (@badgalriri) által megosztott bejegyzés,

Az énekesnő korábban többször is felszólította már ügyvédek által az apját, hogy hagyjon fel a jogosulatlan névhasználattal, de hiába, így most keményebb eszközökhöz nyúlt, és bíróságra ment az évek óta húzódó családi üggyel.

Rihanna azt kéri a bíróságtól, hogy végérvényesen tiltsák el apját a Fenty név használatától, mert az kizárólag őt illeti meg, a védjegyének számít. Rihanna ügyvédje elmondta:

Bár Fenty úr Rihanna apja, soha nem volt felhatalmazva arra, hogy Rihanna nevében eljárjon bármilyen ügyben is, valamint az énekesnő szellemi termékét, márkáját sem használhatja

Rihanna szerinte apja csak meglovagolja azt a hullámot haszonszerzés céljából, amit ő generált a márkával. Egy 2012-es Oprah-interjúban apjával való kapcsolatát „bonyolultnak” jellemezte a sztár. Most már értjük, hogy mire gondolhatott.

Címlapi kép: Instagram

 

 

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló