Celeb

Lupita Nyong’o mesekönyvet írt

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.19 | 08:43

Az Oscar-díjas színésznő a lehető legjobb hírrel örvendeztette meg a világot: gyerekeknek szóló könyvet írt, méghozzá a szépségről.

Fotó: Getty Images / Matt Winkelmeyer

A 34 éves Nyong’o könyve csak 2019 januárjában érkezik majd a boltok polcaira, de már most nagyon izgatott, aminek az Instagramon is hangot adott.

Örömmel jelentem be, hogy írtam egy gyermekkönyvet! A címe Sulwe

– írja a kenyai-mexikói származású színésznő.

A történet egy sötétbőrű kislányról szól, aki olyan leckéket kap az élettől, melyek egész jövőjét megváltoztatják. Nyong’o elmondta, hogy bár az 5-7 éves korosztálynak címezte a történetet, valójában bárki örömét lelheti az olvasásában, inspiráló lehet mindazoknak, akik szeretnék jobban elfogadni önmagukat.

Lupita Nyong’o (@lupitanyongo) által megosztott bejegyzés,

Egy 2014-es beszédében a színésznő a gyermekkoráról beszélt, akkor csúnyának tartotta magát, mert senki sem hasonlított rá, a tévében is csak fehér kislányokat látott, ezért azt hitte, hogy valami baj van vele.

Rengeteget bántottak a bőrszínem miatt, éjszakánként azért imádkoztam, hogy reggelre ébredjek fel világosabb bőrrel. Minden reggel izgatottan néztem tükörbe, de persze sosem teljesült a kívánságom. Nem voltam hajlandó magamra nézni azok után.

Lupita Nyong’o a szépségről, a különbözőségről és az elfogadásról ír. A célja az a könyvével, hogy egyetlen kisgyerek se érezze magát úgy, mint ahogy ő felnőtt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.