Celeb

Gyász, elhunyt Gene Reynolds amerikai tévés legenda

  • Szerző:nuus
  • 2020.02.05 | 11:48

Hat Emmy-díjat gyűjtött be a színész-rendező-producer.

Hatszoros Emmy-díjas tévés szakembert vesztett el Amerika: Gene Reynolds nem csak színészként, de íróként, rendezőként és producerként is szerzett érdemeket.

Olyan televíziós sikerek kötődnek a nevéhez, mint a MASH, illetve a Lou Grant című sorozat. Február 3-án a kaliforniai Burbankben található otthonában érte a halál a 96 évet megért alkotót…


…aki 1993-tól az Amerikai Rendezők Egyesületének elnöke is volt négy éven át. A háborúellenes morbid vígjáték-sorozathoz 1970-ben hívták: kreatív energiáit 11 évig írásba fektette, de rendezett is jó pár MASH-epizódot.


Thomas Schlamme, aki a tengerentúli direktorokat összefogó szervezet jelenlegi első embere, így emlékezik meg az elhunytról:

Gene erős és maradandó hatást tett az egyesületre. Amíg elnökölt, még inkluzívabbá tette a szervezetünket. Bátorította és előléptette a fiatalokat, megerősítette a kollégák közti köteléket is. A sokszínűség irányába terelte ezt az iparágat, előnyösebb szerződéseket is kiharcolt. Elnöksége lejárta után is aktívan részt vett a találkozókon, a végsőkig a szívén viselte az ügyünket.

Összesen 24 alkalommal jelölték a rangos tévés díjra, melyből hatot váltott Emmy-szobrocskára, tájékoztat a Variety.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló