Celeb

Váratlan fordulat: Galambos Lajos megúszhatja a börtönt!

  • Szerző:nuus
  • 2023.02.20 | 17:28

Galambos Lajos, azaz lagzi Lajcsi súlyos, gyógyíthatatlan, életveszéllyel járó betegsége mindent megváltoztat: ha az orvosok úgy döntenek, még a büntetése alól is felmentheti a bíróság.

A meglepő részleteket Dr. Györei Péter büntetőjogi ügyvéd árulta el a Blikknek.

“A törvény szerint halasztás legfeljebb két évnyi szabadságvesztés büntetés esetében engedélyezhető, maximum 3 hónapnyi időtartamra. E szabály alól azonban vannak kivételek. Ilyen például, ha az elítélt olyan betegségben szenved, amely közvetlen életveszélyt okoz. Az elmúlt évek során a sajtó sokat írt arról, hogy Galambos Lajos ilyen jellegű szívbetegségben szenved, tehát valószínűleg alappal hivatkozhat szívbetegségére a halasztás iránti kérelmében”

– fogalmazott az ügyvéd.

“A kérelmet egy büntetés-végrehajtási bíró fogja majd elbírálni, figyelembe véve igazságügyi orvosszakértő véleményét, valamint a Bv. Egészségügyi Központ nyilatkozatát. Amennyiben az orvosszakértő is megállapítja a közvetlen életveszéllyel járó betegséget, a Bv. Egészségügyi Központ pedig úgy nyilatkozik, hogy a bv-intézetben nem oldható meg a közvetlen életveszélyben levő Galambos Lajos ellátása, akkor a bíró akár többéves halasztást is adhat a börtönbe vonulásra”

– mondta.

Ha azonban a szakember szerint a páciens élete végéig kezelésre szorul, így a közvetlen életveszély sem szűnik meg soha. Erre hivatkozva pedig a halasztás korlátlanul bevethető a börtönbe vonulás ellen.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.