Celeb

Trump szerint nagy győzelem a nőknek Harvey Weinstein elítélése

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2020.02.27 | 17:18

Nem mellesleg, elnökké választása előtt Trumpot is hasonló vádak érték.

“Úgy gondolom, hogy a nők szempontjából ez egy nagy dolog. Nagy győzelem volt, és nagyon-nagyon erős üzenetet küld” – mondta kedden Újdelhiben Donald Trump, akit magát is szexuális zaklatással vádolta több nő még elnökké választása előtt.

“Én nem vagyok Harvey Weinstein rajongója. Akik kedvelték őt, azok a demokraták. Michelle Obama imádta őt, Hillary Clinton imádta őt, (Weinstein) sok pénzt adott a demokratáknak” – mondta az indiai látogatáson tartózkodó elnök. Hillary Clinton volt külügyminiszter és elnökjelölt is üdvözölte a filmproducer ügyében hozott ítéletet. A berlini filmfesztiválon részt vevő demokrata párti politikus szerint “ideje volt, hogy Harvey Weinstein elszámoljon tetteivel” és “az esküdtszék ítélete ebből a szempontból önmagáért beszél”.

Clinton elismerte, hogy a producer támogatta a demokrata párti elnökjelöltek kampányát, de szerinte Weinstein elítélése “nem ok arra, hogy bárkit is megakadályozzanak a politikai kampányok finanszírozásában, viszont ok arra, hogy véget vessenek az olyan magatartásnak, amely őt börtönbe juttatta”.

Hollywood egykori nagyhatalmú producerére 25 év börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság. Ha bűnösnek találták volna a szexuális ragadozóként elkövetett erőszak vádjában, akár életfogytiglanit is kaphatott volna. Az esküdtszék döntése után az addig szabadlábon védekező Weinsteint a bíró utasítására megbilincselték, de nem a Rikers szigeti börtönbe, hanem egy kórházba szállították mellkasi fájdalom miatt. A bíróság március 11-én hirdeti ki, hogy milyen büntetést szab ki a vádlottra.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló