Celeb

Elon Musk a harmadik világháborúval ijesztget minket

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.12 | 11:17

A SpaceX és a Tesla igazgatója az SXSW konferencián beszélt az atomfegyverek veszélyéről. Szerinte minél előbb el kell kezdenünk a költözködést a Marsra, mert ott van a legjobb esélyünk túlélni a harmadik világháborút, ha az bekövetkezik.

AFP PHOTO / PETER PARKS

A SpaceX már dolgozik a BFR űrhajón, ezzel embereket szeretne majd a világűrbe és a Marsra szállítani, de ez még nem elég egy marsi kolónia létrehozásához.

Óriási beruházásokra van szükség, eleinte csak a nagyon gazdagok mehetnek a Marsra.

Hozzátette, hogy valószínűleg kevesen akarnak majd az elsők lenni. Ez egy bonyolult, veszélyes költözés, aminek során jó eséllyel meghal az ember. De akkor jó biztosíték lenne egy bázis a Marson, arra az esetre ha a Földet felemészti az atomháború. Ott ki lehetne húzni addig, amíg az emberiség vissza nem térhet a Földre.

A mesterséges intelligencia veszélyesebb, mint a nukleáris fegyverek

Elon Musk szerint a mesterséges intelligencia nagyobb veszélyt jelent az emberiségre, mint bármilyen atomfegyver. Különösen azért, mert az MI fejlesztése nincsen szabályozva. Bárki létrehozhat egy robotot, ami az emberek ellen fordul, akár véletlenül is.

Vegyünk példának egy olyan MI-t, aminek az a célja, hogy boldoggá tegye az embereket. Ennek a leghatékonyabb módja az, ha elfogják az embereket, és dopamint, meg szerotonint injekcióznak beléjük.

Pedig ez a robot csak jót akarna.

Ezek azért elég merész felvetések, még Elon Musktól is. Meg kell jegyeznünk, hogy a világ egyik legnagyobb koponyájáról van szó, tehát biztosan van alapja annak amit mond, ettől függetlenül még nem kell csomagolnunk, a BFR tesztelése csak 2019-ben kezdődik, szóval még jó sokat kell aludnunk addig, amíg elrepülhetünk a Masra.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.