Celeb

Kész csoda, hogy Emilia Clarke életben van!

  • Szerző:nuus
  • 2019.03.22 | 11:18

Életmentő agyműtétek állnak a színésznő mögött.

Emilia Clarke március 21-én jelentette be, hogy magánemberként is egy rendkívül nehéz időszakot zár le a Trónok Harcával. A Sárkányok Anyja 2011 óta komoly egészségügyi problémákkal nézett farkasszemet.

via GIPHY

Mikor egyszer az edzőm arra utasított, hogy csináljak könyöklőtámaszt, akkor úgy éreztem: azonnal szétrobban a fejem. Próbáltam eltekinteni az iszonyú fájdalomtól, de nem ment, így szünetet kértem. Csak vánszorogni bírtam már, és tudtam, hogy nagy a baj.

A diagnózis megerősítette Clarke gyanúját: lágyagyhártya alatti stroke-ot (subarachnoid hemorrhage) kapott, mely az esetek felében halálos kimenetelű is lehet.

Az agyvérzést három órás műtét követte, majd négy nap ágynyugalom. Két évvel később újabb értágulatra bukkantak az orvosok, ami ismét beavatkozást igényelt.

A fájdalomtól sikítva ébredtem: sajnos nem sikerült a műtét. Erős belső vérzésem volt, így a régi módszerrel kellett azonnal kés alá feküdnöm – végül a koponyámon keresztül operáltak meg.

Ekkor már egy hónapot töltött a kórházban. Pánikroham és szorongás nehezítette a gyógyulást, és szinte biztos volt abban, hogy nem fog életben maradni.

A CNN beszámol arról is, hogy a színésznő azt szeretné, ha mások is felbátorodnának a szerencsés kimenetelű esetén, és támogatnák a SameYou nevű karitatív szervezetet, mely az agyműtöttek helyreállását segíti.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.