Celeb

Mariah Carey elismerte, hogy 2001 óta bipoláris zavarban szenved

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.12 | 11:14

Az énekesnő 2001-ben vált el a producer Tony Mottolától, amikor is idegösszeomlást kapott. A kórházban tudta meg, hogy kettes típusú bipoláris zavarban szenved.

A kettes típusú bipoláris zavar annyit tesz, hogy az ebben a mentális betegségben szenvedő időnként mély depresszióba zuhan, míg máskor pedig mániás epizódokat produkál, s e két véglet között hullámzik. Nem olyan súlyos, mint az egyes típusú, de azért nem egyszerű együtt élni vele. Mindez a People magazin holnap megjelenő interjújából derül ki, amit Mariah Carey a főszerkesztőnek adott.

Carey bevallotta, hogy a betegségét a 2001-es válása hozta elő, és azért nem akart vele előhozakodni, mert félt, hogy onnantól kezdve összekötik a nevét ezzel a betegséggel, rákerül a bélyeg, ettől pedig rettegett. Egy darabig tagadásban és állandó félelemben élt. Kerülte az embereket, nehogy kiderüljön és valaki nyilvánosságra hozza a dolgot, de aztán ő maga jelentkezett az orvosnál, és azóta terápiába jár és gyógyszeres kezelésben is részesül. Hogy az énekesnő most kiállt ország-világ színe elé, és beismerte a betegségét, abban sokat segített neki két őszinte vallomás a közelmúltból: Chrissy Teigen a szülés utáni depressziójáról vallott a Glamourban, Selena Gomez pedig a Vogue-ban a szorongásáról és depressziójáról. Mariah Carey viszont nemcsak maga miatt állt most ki a nyilvánosság elé, hanem mindazok nevében is, akik ugyanebben a mentális begetségben szenvednek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló