Celeb

Leesett a szívhang – a magyar énekesnő terhessége drámai fordulatot vett

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.15 | 11:18

Antal Timi története minden leendő anya rémálma.

Az énekesnő a császármetszés hónapjára emlékezve egy vallomást és egy fotót osztott meg közösségi média oldalán. A posztban elmesélte, hogy terhessége alatt Emmával komplikációk léptek fel, mivel a magzat szívhangja tartósan leesett. Bár korábban nem így tervezte, császármetszéssel szülte meg a babát. A posztban szólt arról is, hogy bár ez volt élete legszebb napja, a 10 órás vajúdás és az azt követő fájdalmak nagyon nehéz időszakot jelentettek számára.

“Nem így terveztem, de a jó Isten ezt az utat szánta nekünk, hogy hasi szüléssel, császármetszéssel hozzam világra a gyermekem. 2019 augusztus 15. Azóta is életem legszebb és legmeghatározóbb hónapja és napja (Emma születése). Április a császármetszéssel kapcsolatos informálódás hónapja. Érintett vagyok a témában, ezért szeretnék megosztani Veletek én is pár gondolatot. Bár nem szakmai és orvosi szemszögből, sokkal inkább érzelmi oldaláról mesélni picit. Csütörtöki nap volt, emlékszem, aznap nem volt pusztító meleg, kellemes nyári nap volt. A szülés magától indult be, szépen haladt a dolog a maga útján 10 órán keresztül. Korai burok repedés miatt (azt hiszem emiatt) végig intenzív és gyakori összehúzódásokkal telt az idő, de tudtam, minden kontrakcióval egyre közelebb és közelebb kerülök ahhoz, hogy kezemben tarthassam a kisbabám”

– idézte fel a történteket.

“Az nem volt a számításaim között, hogy ezt a 10 órát követően szinte 40 percen belül már valóban hallhattam a kis hangját, ahogy felsírt. De nem így terveztem. Nem ilyen formában szerettem volna először látni, először megszagolni, először érezni a kis testét, először egymás szemébe nézni. Csalódás volt, amikor közölte az orvosom, hogy Emma szívhangja tartósan leesett, és műtéti úton fogom világra hozni Őt. Vajúdsz 10 órát, megszenveded a dolgot, és tudod, már csak 2-3 óra és sikerülni fog természetes úton megszülni, aztán egyszer csak szíven ütnek, hogy bizony ez nem fog sikerülni és pár percen belül egy nagy hasi műtétet fognak rajtad végrehajtani. Bumm. Itt dőlt össze bennem egy egész világ. Nagyon féltem és le pörgött előttem az egész életem. Nagyon sokáig szenvedtem ettől az érzéstől, ezért felkerestem szakembert, aki segített megérteni sok mindent. Segített megérteni, hogy ez egy kvázi életmentő beavatkozás volt, és mindkettőnk számára ez volt a lehető legjobb döntés. A heg a hasamon az élet kapuja, és el kellett fogadnom, hogy ez az én utam, ez az Ő útja és ez a mi utunk. Nem azért, mert a császármetszés könnyebb út lenne, mert nem az, hanem azért, mert ez volt a helyes döntés.”

– sommázza az eseményeket.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló