Celeb

Tudjuk, hogy csalás, de akkor is hatalmas teljesítmény volt Jacko gravitációt meghazudtoló bedőlése

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.23 | 14:45

A pop királya nem csak mint zeneszerző és énekes, hanem mint táncos is maradandót alkotott. Most tudósok vizsgálták meg egyik leghíresebb mozdulatát.

A moonwalk mellett talán az antigravity lean, vagyis a 45 fokos előredőlés számít Jackson egyik legemblematikusabb táncmozdulatának, amit nem csak a Smooth Criminal klipjében, hanem élő fellépéseken is számtalanszor előadott.

Egy profi táncos kb. 25-30 fokot tud így előre dőlni, és ebből a szempontból MJ sem volt földönkívüli: a 45 fokos dőléshez egy spéci cipőt használt, aminek a sarkában volt egy kis akasztó, amivel a színpadhoz tudta rögzíteni a sarkát, ezzel a trükkel győzte le a gravitációt:

Három Jackson rajongó indiai tudós, Nishant S. Yagnick, Manjul Tripathi és Sandeep Mohindra viszont most újra megvizsgálta a mozdulatot, és arra a megállapításra jutottak, hogy a különleges cipővel is hatalmas teljesítmény volt a mutatvány, ugyanis olyan nagy erő hat az Achilles-ínra, a törzsizomzatra valamint az lábak alsó izmaira, hogy egy átlagember leragasztott talppal sem tudná megcsinálni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló