Celeb

Spielberget nem vették fel rendezői szakra, Michael Jordant eltanácsolták a gimis kosárcsapatból – 7 milliárdos, akiben eleinte senki sem hitt

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.26 | 07:18

Ha a tudósok feladták volna a kísérletezést az első néhány kudarc után, ma nem lenne sem áram, sem elektronikus eszköz, amelyen ezt a cikket olvasod. Nincs ez másként az élet egyéb területein sem: íme, inspirációként bemutatunk hét zsenit, akit kezdetben eltanácsoltak a pályáról, ahol később világhírnévre - és dollármilliókra - tettek szert.

Steven Spielberg

A legendás filmrendezőnek minden álma az volt, hogy felvegyék a Dél-Kaliforniai Színház- és Filmművészeti Főiskolára, rendezői szakra. Háromszor – igen, háromszor – is felvételizett, de mindhárom alkalommal eltanácsolták. „Ön nem alkalmas erre a pályára” – mondták a professzorok, de Spielberg szerencsére nem adta fel. Végül felvették egy másik oktatási intézménybe, de azt nem fejezte be, mivel alkotni kezdett, és – ezt persze már mindenki tudja – világhírű filmrendező lett belőle.

Michael Jordan

Gondoltad volna, hogy a sporttörténet egyik legnagyobb kosárlabdását kirúgták a középiskolai kosárlabda csapatból? Még csak nem is a magatartásával vagy a szorgalmával volt gond, hanem az edzője egész egyszerűen nem tartotta elég tehetségesnek a nagyobb meccsekhez. A fiatal srác természetesen teljesen kiborult, de nem volt hajlandó lemondani az álmairól. Mint tudjuk, nagyon is helyesen tette.

Harrison Ford

Még maga Indiana Jones is találkozott a visszautasítással: élete első castingján közölték vele a szakértők, hogy noha a külső adottságai kivételesek, tehetsége sajnos egyáltalán nincs a színészmesterséghez. Volt egy pont, amikor úgy érezte, hogy inkább más pályát választ, de végül mégis csak a gyerekkori álmát váltotta valóra, és híres színész lett… akit ráadásul nem csak a vonzó külseje miatt kedvel a közönség!

Molly Sims

Sims abbahagyta a középiskolát, hogy modellként válhasson népszerűvé, a kezdeti sikerek után azonban az egyik legnagyobb modellügynökség azzal tanácsolta el, hogy túl kövér, ráadásul az alkata sem kedvező, ezért jobban tenné, ha inkább más területen próbálna szerencsét. Sims nem tette, s úgy látszik, épp gömbölyded idomai emelték ki a többi modell közül: a híresség hat éven át a híres Sports Illustrated magazin egyik legnépszerűbb címlaplánya volt.  

Lady Gaga

Lady Gaga nem csak úgy a semmiből robbant be a köztudatba, hanem hosszú éveken keresztül küzdött azért, hogy megismerje a nevét a világ. Eleinte sem dalszerzőként, sem énekesként, sem színpadi emberként nem érdekelte a kutyát sem: az első lemezszerződése kudarcba fulladt, mivel a kiadó végül mégsem látott benne elég fantáziát. Ekkor Gaga azonban megrázta magát, és azt mondta: „De én akkor is híres leszek!”, és a többi már történelem… 

J.K Rowling

A világ egyik legsikeresebb íróját egy alkalommal kirúgták a munkahelyéről, csak mert egész nap történeteket írt a gépénél, és semmi másra nem figyelt. Mielőtt a Harry Potter-könyvek nemzetközi hírnevet hoztak a konyhájára, Rowling mélyszegénységben élt, éhezett, és egyedül nevelte kisgyerekét, miközben még alkalmi munkát sem kapott… Magát az első Harry Potter-könyvet több kiadó is visszautasította („nem üti meg a várt színvonalat”), de Rowling végig bízott a sikerben, és végül milliárdos sikerszerző lett…  

Anna Wintour

A legendás divatmagazin, a Vogue első emberét korábban rúgták már ki azért, mert „túl merész, extrém és pikáns” fotósorozatot készíttetett, s képtelen volt alkalmazkodni az elvárásokhoz. Micsoda szerencse! A Vogue-ot épp azzal tette naggyá, hogy minden korábbi keretet félretolt, és egészen újszerű ötleteket valósított meg!

nyitókép: the blowup on Unsplash


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.