Celeb

Yoko Ono újra békeharcosként tűnik fel a színen

  • Szerző:nuus
  • 2019.07.06 | 07:40

Békecsengővel nyílt meg a Manchesteri Nemzetközi Fesztivál csütörtök este nyolckor, aminek ötletgazdája és virtuális irányítója maga Yoko Ono.

John Lennon özvegye 86 éves elmúlt, ezért aztán képzőművészként is többnyire visszavonultan, otthonában alkot, közszereplőként pedig igyekszik teljesen tartózkodni a rivaldafénytől. Egyetlen dolog miatt tesz most kivételt, ez pedig a világbéke: a „Béke csengői” nevű esemény keretében több ezer ember szólaltatja meg a harangját egyszerre.

„A japán kultúrában a kis csengettyűknek és a harangoknak komoly szerepük van. Gyerekkoromban ha ünnepeltünk, mindig csengettünk is, ezért számomra ez egy különösen fontos szertartás. Ha egyszerre sok ezer békeharangja szól, az a Föld rezgését is képes megváltoztatni, a béke rezonanciáit erősítve ezzel”

– fogalmaz a képzőművész.

A helyszín a manchesteri Cathedral Gardens, Manchester Aréna közelében, ahol 2017-ben egy öngyilkos merénylő bombát robbantott Ariana Grande koncertje után, 22 ember halálát okozva ezzel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Thank you SKY, now we are together. And thank you to the MTA Arts & Design for inviting to create my new work. Photo by Patrick Cashin

Yoko Ono (@yokoonoofficial) által megosztott bejegyzés,


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló