Celeb

Gulyás Gergely elmondta: Eddig marad a 480 forintos benzinár

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.02 | 16:48

Persze csak a magánszemélyeknek, a taxisoknak és a mezőgazdasági gépeknek.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter július 30-án jelentette be, hogy aznap déltől a lakosságon, a taxisokon és a mezőgazdasági erőgépeken kívül mindenkit kizárnak a 480 forintos kedvezményes tankolásból.

Az ATV most arra volt kíváncsi, a kormány meddig tervezi fenntartani a benzinárstopot. Gulyás Gergely kiemelte: a kormány szeretné, ha nem kellene újabb stratégiai készleteket felszabadítani, de nem tudják, meddig tart a százhalombattai finomító karbantartása.

Az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók egész Európában a benzin árát is egekbe emelték, a magyar lakosságot tavaly november közepe óta védi a benzinárstop, amely a kormány legutóbbi döntése alapján október 1-ig van érvényben. Enélkül a benzinért már közel dupláját kellene fizetni. A kormány folyamatosan elemzi az üzemanyagellátási helyzetet és dönt majd az árstopok ügyében

– írta a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) kommunikációs főosztálya az ATV kérdésére, hogy októberig biztosan marad-e a 480 forintos üzemanyag ár a magánszemélyek, taxisok és mezőgazdasági erőgépek esetén.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
Magyarországra jön a Rammstein
  • szerző:nuus/MTI
  • 2022. 09. 01.