Celeb

4 kedves történettel emlékezünk a ma 8 éve elhunyt Robin Williamsre

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.11 | 12:18

Robin Williams 63 évesen hagyott itt minket 2014. augusztus 11-én. Noha halála tragikus volt, és még mindig derülnek ki szomorú részletek öngyilkosságával kapcsolatban, most néhány kedves, kevéssé ismert ténnyel emlékezünk a Holt Költők Társasága, a Jó reggelt, Vietnám!, a Mrs. Doubtfire és számos egyéb, feledhetetlen produkció sztárjára.

A középiskolás Robin Williams-et mindenki kinevette gimis korában

A kaliforniai Redwood High School diákjai megszavazták az évfolyam legügyetlenebb diákját, ki valószínűleg semmire se viszi majd az életben: ez pedig nem más lett, mint Robin Williams, aki a későbbiekben öt Grammyt, két Emmyt és egy Oscar-díjat is nyert.

„Mindenki ügyetlennek és kétbalkezesnek tartott középiskolás koromban. Akkoriban nem velem nevettek, hanem rajtam, de ezt nem bántam: szerettem megnevettetni az embereket. Büszke vagyok arra, hogy ez sikerült. Ha valamiért kinevetnek, ne bánkódj: legalább jobb kedvre derítettél másokat. Ha te is nevetsz magadon, figyeld meg, hogy rögtön felvidulsz”

– mondta Williams egy alkalommal a People magazinnak.

Az improvizáció nagymestere volt, nem hinnéd, mennyire…

Az Aladdin főként az improvizációról szólt a számára. Bárki, aki Williams-szel dolgozott, tudta, hogy a színészóriás az improvizáció nagymestere. Természetesen a forgatókönyv is fontos a sztár számára, de a legtöbb alakítása színes, újszerű, spontán ötletekkel teli, amelyek még a rendezőket is meglepték annak idején.

Az Aladdin az a szerep, amely leginkább a játékról szólt Williams számára. A színész az első meghallgatáson megkérdezte, hogy kísérletezhet-e egy kicsit a karakterrel, és a stáb örömmel üdvözölte a lehetőséget. Nagyjából negyven különböző hangon szólaltatta meg a dzsinnt, és rengeteg önálló ötletet tett a produkcióba: a karakter épp ezért lett szerethető és feledhetetlen.

Elképesztő módon csalt mosolyt a kórházban fekvő Christopher Reeve arcára

Reeve és Williams mindketten a The Juilliard School diákjai közé tartoztak, így jól ismerték egymást. Williams gyakran emlékezett meg az interjúkban arról, hogy ebben az időszakban olyan szegény volt, hogy ha barátja, Christopher Reeve nem osztotta volna meg vele a szendvicseit, valószínűleg éhenhalt volna. Amikor Christopher Reeve karrierjét egy csapásra keresztülhúzta egy tragikus baleset, Williams különös meglepetéssel nevettette meg régi cimboráját.

Az esetről Reeve a Still Me című önéletrajzi könyvében ír:

„Teljesen ki voltam ütve, amikor egyszer csak nyílt az ajtó, és belépett egy fura figura sárga sebészköpenyben, szemüvegben, kék színű bozótkalappal a fején. Orosz akcentussal beszélt, köszöntött engem, majd közölte, hogy ő a proktológus, szeretné azonnal megvizsgálni a végbélnyílásomat, feküdjek gyorsan hasra. Na, ez volt Robin Williams. A baleset óta egyszer sem mosolyodtam el, de ez akkora durva poén volt, hogy hangosan elkezdtem röhögni… Akkor valahogy tudtam, hogy egy napon rendbe fogok jönni, és ezt Robinnak, a régi, hűséges barátomnak köszönhetem.”

Hasonló poénnal lepte meg a sztár egy másik híres barátját, Sharon Osbourne-t is, amikor kiderült, hogy Sharonnak rákja van.

Érdekel a túrázás? A természet? Akkor nézz bele legújabb videónkba, mielőtt tovább olvasnál. Ez az ország legszebb helyére kalauzol el! 

A Schindler listája forgatása alatt Steven Spielberget is többször is megnevettette

A mókamester mindig azok mellett állt, akiket szeretett, és felvidította őket, ha nehéz időket éltek át. Úgy vélekedett, hogy minden emberben megvan az őrület szikrája, épp ezért vigyáznunk kell arra, hogy ez az őrület meg is maradjon az életünkben.
Amikor Steven Spielberg a végtelenül nyomasztó, megrázó filmdrámán, a Schindler listáján dolgozott, és számos holokauszt-túlélővel beszélt személyesen, kollégája, Robin Williams tartotta benne a lelket. „Telefonos vígjáték-csomagnak” nevezte ezt a különleges lelki segélyt a rendező: Williams időről időre felhívta, és gondoskodott arról, hogy tudjon mosolyogni.
Maga a sztár szerényen emlékezett a történtekre: azt mondta, csak néhányszor hívta fel Spielberget, és eleresztett pár pikáns poént, amiért remélhetőleg nem haragudott meg a legendás rendező.

Sajnos, élete utolsó hónapjaiban őt magát már ritkán látták mosolyogni. A depresszió szinte teljesen maga alá gyűrte. „Nyugodj békében, Robin Williams!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló